Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα μυστικά που κρύβουν οι πιο γνωστές τροφές

 

Νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τις τροφές; Κι όμως κάποια σίγουρα δεν τα ξέρεις! Ενημερώσου και εντυπωσίασε με τις γνώσεις σου.


Η ΜΠΑΝΑΝΑ είναι πλούσια πηγή καλίου, το οποίο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά στην απομάκρυνση από το σώμα του υπερβολικού νατρίου.
Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, με την προϋπόθεση ότι την καταναλώνουμε με μέτρο, μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης.
ΌΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ που γίνονται από πλήρες σε λιπαρά γάλα έχουν σε μικρή ποσότητα πολλές θερμίδες και πολύ αλάτι, που μπορεί να ανεβάσει την αρτηριακή πίεση σε ευαίσθητα άτομα.
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΥΡΙ ύστερα από κάθε κύριο γεύμα συμβάλλει στην πρόληψη της τερηδόνας και στην αναδόμηση της αδαμαντίνης των δοντιών.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΡΥΖΙ, ΣΟΥΠΕΣ, σαλάτες και βραστά με κρέας γίνονται πιο θρεπτικά και περισσότερο χορταστικά αν τους προσθέσεις λίγα βρασμένα όσπρια, όποια σου αρέσουν περισσότερο.
H ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ κατά το ήμισυ μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους έως και 1,5 κιλού περιττών υγρών.
Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΦΕ, με ή χωρίς καφεΐνη, συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη.
ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος και να βελτιώσει την κυκλοφορία του.
ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ με βάση τη ντομάτα έχουν λιγότερες θερμίδες και λιγότερα λιπαρά σε σχέση με τις άσπρες σάλτσες που βασίζονται στην κρέμα γάλακτος.
ΌΣΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ αντιμετωπίζουν έως και 48% πιο μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού σε σύγκριση με όσους πίνουν βαριά αλκοολούχα ποτά.
ΣΝΑΚ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ και ωφέλιμα λιπαρά, όπως π.χ. οι ξηροί καρποί, προκαλούν καλύτερο κορεσμό της πείνας συγκριτικά με σνακ ίδιων θερμίδων αλλά πιο πλούσια σε υδατάνθρακες.
ΤΑ ΑΒΓΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ μπορούν να βοηθήσουν να χάσετε περισσότερο βάρος και περισσότερο λίπος!
ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ έχουν υψηλότερο σκορ ORAC, ένα δείκτη μέτρησης της αντιοξειδωτικής ισχύος των τροφίμων, συγκριτικά με τις ντομάτες, τα φασολάκια και τα καρότα.
Η ΡΟΚΑ είναι εξαιρετική πηγή φυτοθρεπτικών ουσιών, με τονωτικές, διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις και -ενδεχομένως- αφροδισιακές ιδιότητες.
Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ πλούσιων σε φυτικές ίνες τρεις φορές ημερησίως ελαττώνει μέχρι και κατά 20% τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ επιταχύνει το μεταβολισμό έως 15% για περίπου 2 ώρες.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com