Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου

http://thesaltandpeppershakermuseum.com
Δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε μουσείο είναι ένας φάρος υψηλής κουλτούρας που αναβοσβήνει. Κάποια από αυτά δίνουν την έμφασή τους σε πιο «εξωτικές» ή περίεργες πλευρές και αντικείμενα τούτου του μάταιου κόσμου. Όσο παράδοξης, αντισυμβατικής και εξωφρενικής φύσης κι αν είναι μια σειρά από αντικείμενα, το πιθανότερο είναι ότι όλο και κάποιο μουσείο θα υπάρχει αφιερωμένο στην κατηγορία τους. Το CnnGo παρουσιάζει μερικά από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου.
Μουσείο Αλατιέρας, ΗΠΑ
Πρόκειται ουσιαστικά για το αποτέλεσμα της μανίας της Andrea Ludden για τις αλατιέρες και την αισθητική τους. Ανθρωπολόγος η ίδια, είναι στη διαδικασία της συγγραφής μιας πρωτότυπης έρευνας για τα ψεκαστικά καρυκευμάτων, ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει τη συλλογή της από περισσότερα από 22.000 σετ δοχείων για αλάτι και πιπέρι.
Το μουσείο θυμίζει μινιατούρα αμερικάνικης κουλτούρας, με μικροσκοπικά μενού McDonald’s, σκελετούς, πιγκουίνους, alien του διαστήματος και ατελείωτες παραλλαγές κάθε τύπου λαχανικού.
Μπορείτε φυσικά, να αγοράσετε κι εσείς το δικό σας ζευγαράκι στο μαγαζί με τα σουβενίρ, όπου πολλά αντίγραφα είναι προς πώληση, επιτρέποντάς σας να ξεκινήσετε τη δική σας, μικρή ή μεγάλη συλλογή.
Πληροφορίες: http://thesaltandpeppershakermuseum.com
Μουσείο Νερού, Πεκίνο - Κίνα
Αυτό το πρώην υδραγωγείο στο κέντρο του Πεκίνου μετατράπηκε σε μουσείο αφιερωμένο στο τρεχούμενο νερό, συμπεριλαμβανομένων 130 εκθεμάτων και αντικειμένων, όπως εκπτωτικά κουπόνια από την εποχή της πρώτης εταιρείας νερού της πρωτεύουσας, Jingshi Tap.
Μη σας πιάσει όμως, καμιά ξαφνική διάθεση για κορεσμό της δίψας σας μετά από όλη αυτή τη φιλολογία για το τρεχούμενο νερό. Οι κάτοικοι του Πεκίνου ξέρουν εδώ και καιρό ότι το νερό που βγαίνει από τις βρύσες τους είναι μάλλον, επικίνδυνο για κατανάλωση.
Μουσείο Άσχημης Τέχνης, ΗΠΑ
www.museumofbadart.org
Πολλά από τα εκθέματα που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο μουσείο δεν θα ήταν ικανά να κοσμήσουν όχι μόνο το Λούβρο, αλλά ούτε το ψυγείο της μαμάς σας. Όμως εδώ, πάνω από 600 εκθέματα -που σε άλλο περιβάλλον θα εισέπρατταν ευγενικά νεύματα και ανειλικρινή κομπλιμέντα- έχουν το χώρο τους να «λάμψουν».
Με τοποθεσία «για ευκολία δίπλα στις τουαλέτες» σε ένα παλιό υπόγειο του Dedham της Μασαχουσέτης, το συγκεκριμένο μουσείο ασχολείται μονάχα με τέχνη που είναι εμφατικά κακή για να την αγνοήσεις.
Σειρές επί σειρών παραμορφωμένων λουλουδιών και υπερφωτισμένων πορτραίτων επιβεβαιώνουν ότι, ναι, το πεντάχρονο παιδί σας θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο δράστης της καλλιτεχνικής αυτής δημιουργίας. Ενδεχομένως δε να τα πήγαινε και λίγο καλύτερα…
Πληροφορίες: www.museumofbadart.org
Μουσείο Κολάρων για σκύλους, Αγγλία
Σχεδόν μισό εκατομμύριο φίλοι των κατοικίδιων «χαίρονται» κάθε χρόνο αυτή την μοναδική στο είδος της επίδειξη «εξοπλισμού» για σκύλους, κατά παράδοξο τρόπο το μοναδικό του είδους που υπάρχει σε ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία.
www.leeds-castle.com
Οι σκύλοι ήταν πάντοτε μια παρουσία στο μεγάλο κτήμα του Κάστρου του Leeds δίπλα στη Lady Baillie, την τελευταία ιδιοκτήτρια της έκτασης, της οποίας η αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας έγινε η πηγή έμπνευσης για το μουσείο.
Η έκθεση της ενδυμασίας για κουτάβια με πάνω από 100 μοναδικά κομμάτια που γυρνάνε το χρόνο αιώνες πίσω, ντοκουμεντάροντας την ιστορία των αξεσουάρ για σκύλους με απαρχές στα χρόνια του μεσαίωνα.
Πληροφορίες: www.leeds-castle.com
Βρετανικό Μουσείο Χορτοκοπτικής, Αγγλία
Εκείνο που μερικοί μπορούν να θεωρούν αδιάφορο, δηλαδή μια πλευρά της αισθητικής των προαστίων των πόλεων, είναι αυτό που αποθεώνεται στο Βρετανικό Μουσείο Χορτοκοπτικής, που αφηγείται λεπτομερώς την ιστορία του συγκεκριμένου κηπευτικού εργαλείου.
www.lawnmowerworld.co.uk
Θέλετε να δείτε την πρώτη λειτουργούσα με ηλιακή ενέργεια ρομποτική χορτοκοπτική μηχανή ή ίσως τον παραδοσιακό θεριστή, μετασχηματισμένο με ένα μαραφέτι που χρησιμοποιείται για να στριφώνονται οι στολές των φρουρών; Αυτό είναι το μουσείο σας.
Από βασιλικές χορτοκοπτικές μηχανές που ανήκαν στον Πρίγκιπα Κάρολο και στην Πριγκίπισσα Νταϊάνα, μέχρι τις πιο ακριβές μηχανές, τούτο το μέρος επιτρέπει στον καθένα να μιλάει μέχρι και για την αισθητική κάθε μηχανήματος, ακόμη και αν δε μπορείτε να το κρατήσετε στα χέρια σας.
Πληροφορίες: www.lawnmowerworld.co.uk
Μουσείο Μαλλιών, Τουρκία
Η Avanos είναι μια μικρή πόλη της κεντρικής Τουρκίας, φημισμένη από την αρχαιότητα ακόμη, για τα αξιολογότατης αισθητικής πήλινα αγγεία της. Πρόσφατα, η πόλη κέρδισε σε φήμη λόγω ενός περίεργου θελκτικού της χαρακτηριστικού: τις στοές του τοπικού Hair Museum, που δημιούργησε ο αγγειοπλάστης Chez Galip.
Οι τοίχοι κάτω από το εργαστήρι του είναι καλυμμένοι με τη μεγαλύτερη συλλογή μαλλιών στον κόσμο με πρώτη ύλη από πάνω από 16000 γυναίκες, με όνομα και διεύθυνση παρακαλώ. Μπούκλες κάθε είδους και χρώματος καλύπτουν κάθε σπιθαμή χώρου εκτός από το πάτωμα!
Πληροφορίες: www.chez-galip.com
Μουσείο Άρτου, Γερμανία
www.museum-brotkultur.de
Μολονότι το Μουσείο της Κουλτούρας του Άρτου δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το ίδιο το φρέσκο ψωμί, σίγουρα είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βουτιά στην ιστορία των δύο άκρων ενός σάντουιτς.
Πάνω από 18.000 εκθέματα απεικονίζουν την 6.000 ετών ιστορία του ψωμιού σε έργα τέχνης (υπάρχουν μεταξύ άλλων και έργα των Salvador Dali, Many Ray και Pablo Picasso) καθώς και αρχαία αντικείμενα από φούρνους της λίθινης εποχής.
Έχετε για καλό και για κακό «στην καβάτζα» σας και ένα γευματάκι σε τάπερ, γιατί μολονότι όλο το μουσείο είναι αφιερωμένο στη βάση της διατροφής, δε θα βρείτε ούτε μία φαγώσιμη φρατζόλα μέσα στο χώρο.
Πληροφορίες: www.museum-brotkultur.de
Μουσείο Εσωρούχων Διασημοτήτων, ΗΠΑ
www.fredericks.com
Το Frederick’s στο Hollywood, το μαγαζί το οποίο «έβγαλε» στην αγορά τα πλέον προκλητικά και περίεργου σχεδιασμού εσώρουχα, κρύβει στον πάνω όροφό του μια διαφορετική συλλογή ρούχων που φοράμε… μέσα από τα ρούχα μας.
Πρόκειται για ένα πραγματικό who is who των εσωρούχων του Hollywood, από το μποξεράκι του Tom Hanks στο «Forrest Gump», μέχρι τα γυναικεία εσώρουχα όλου του θηλυκού cast του «Beverly Hills 90210».
Υπάρχουν επίσης και γυναικεία εσώρουχα που έχουν φορεθεί από άντρες, όπως εκείνα που φορούσε ο Milton Berle στο τηλεοπτικό του show και το σουτιέν για τη γυμναστική που φορούσε η Phyllis Diller.
Πληροφορίες: www.fredericks.com .
The Kunstkamera, Ρωσία
Το πρώτο ρώσικο μουσείο μπορεί να μοιάζει παράδοξη επιλογή στην κατηγορία «περίεργα μουσεία», αλλά και μια απλή ματιά στις παραξενιές του Μεγάλου Πέτρου αποκαλύπτει κάποια μάλλον, περίεργα αντικείμενα.
www.kunstkamera.ru/en
Η τεράστια συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 200.000 φυσικά και ανθρώπινα παράδοξα, που είχαν ως στόχο να διαλύσουν την πίστη του ρωσικού λαού στα τέρατα(!), αν και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς τα συγκεκριμένα εκθέματα θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό.
Ο τσάρος είχε μαζέψει μια πραγματικά αξιοζήλευτη συλλογή από παραδοξότητες, από παραμορφωμένα έμβρυα, πλάσματα με επιπλέον κεφάλια ή άκρα, ακόμα και ένα αποκομμένο ανθρώπινο κεφάλι που διατηρείται σε ξύδι. Το κτήριο φιλοξενεί σήμερα το μοντέρνο Μουσείο Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας, με πολλά απομεινάρια εκείνης της μεγάλης συλλογής τεράτων της φύσης, τα οποία όμως, εμφανίζονται κρυμμένα πίσω από εκθέματα φυλών ιθαγενών…
Πληροφορίες: www.kunstkamera.ru/en .
Μουσείο Διεθνούς Κρυπτοζωολογίας, ΗΠΑ
Η κρυπτοζωολογία είναι η επιστήμη της μελέτης των ζώων που δεν έχουν επίσημη καταγραφή, των πλασμάτων που εμφανίζονται να υπάρχουν μονάχα στους θρύλους ή στη λαϊκή φαντασία, όπως το Yeti η το τέρας του Loch Ness. Για την Loren Coleman, που θεωρείται ίσως η καλύτερη ειδικός στο θέμα, η «πίστη» είναι ένα καθαρά θρησκευτικό στοιχείο.
www.cryptozoologymuseum.com
Η Coleman έχει δημιουργήσει ένα μουσείο με μια συλλογή κάθε είδους αντικείμενα και εκθέματα που σχετίζονται με τα μυθικά πλάσματα, μεταξύ αυτών και ενός ανθρώπινου μεγέθους κοιλάκανθου κι ένα Feejee Mermaid, όπως επίσης και πλούσια συλλογή από μαλλιά, κόπρανα και αποτυπώματα – πατημασιές από ζώα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρξαν ποτέ στον πλανήτη.
Πληροφορίες: www.cryptozoologymuseum.com
Ιατρικό Μουσείο Siriraj (Μουσείο του Θανάτου), Ταϊλάνδη
Δεν πρέπει να παίρνει κανείς αψήφιστα ένα μουσείο που είναι έστω και ανεπίσημα γνωστό σαν μουσείο του θανάτου. Και πράγματι, το συγκεκριμένο μουσείο δεν είναι για τους αδύναμους στο πνεύμα ή για τους ευαίσθητους στο στομάχι.
Στην είσοδο, έρχεστε αντιμέτωποι ή αν θέλετε σας «υποδέχεται» ολόθερμα, ο σκελετός του ιδρυτή του μουσείου, κάτι που μάλλον πρέπει να αποτελεί προμήνυμα του τι θα ακολουθήσει.
Δεν είναι και ταινία τρόμου, αλλά θυμίζει λίγο: αιμορραγικοί εγκέφαλοι, κομμένα και παραμορφωμένα πόδια και χέρια, πνευμόνια κομμένα από βαθιές μαχαιριές, καθώς και κρανία που τα έχουν διαπεράσει σφαίρες, μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθετε πώς διαπερνά έναν εγκέφαλο μια σφαίρα.
Μερικοί από τους πλέον φρικτούς τρόπους να περάσει κανείς από την επίγεια στην …αιώνια ζωή γίνονται έκθεμα ενός… μουσείου τοπικής τέχνης και μάλιστα πιάνει: η νοσηρής έμπνευσης έκθεση ενός νοσοκομείου ως μουσείου είναι το πλέον δημοφιλές αξιοθέατο της πρωτεύουσας. Πληροφορίες: www.si.mahidol.ac.th/museums/en/index.htm
Μουσείο Momofuku Ando Instant Ramen, Ιαπωνία
Το συγκεκριμένο μουσείο τιμά τον εμπνευστή και δημιουργό του στιγμιαίου ramen noodle, Momofuku Ando, που φιλοξενείται μάλιστα σε μορφή αγάλματος πάνω σε μια γιγάντια πέτρινη γαβάθα του στιγμιαίου γεύματος το οποίο λάνσαρε – και που ήταν μια προσπάθεια για ένα φτηνό και εύκολο πιάτο για τους πάμπτωχους και πολλές φορές λιμοκτονούντες στην Ιαπωνία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ίδιο το μουσείο είναι μάλλον ξηρό και χωρίς ιδιαίτερη «γεύση», με μια κουζίνα όπου οι επισκέπτες μπορούν να φτιάχνουν οι ίδιοι το συγκεκριμένο έδεσμα σε μπολ, που παραμένει gourmet για εκείνους που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν. Το ζεστό νερό παρέχεται από το μουσείο.
Πληροφορίες: www.nissin-noodles.com
Μουσείο της Διαρκούς Ομορφιάς, Μαλαισία
Στο τρίτο όροφο του Λαϊκού Μουσείου της Μαλαισίας υπάρχει ένα μνημείο για τα άκρα στα οποία φτάνουν οι άνθρωποι για να νιώσουν όμορφοι, ΠΟΛΥ όμορφοι. Τα αρχεία φτάνουν στα άδυτα της ανθρώπινης ιστορίας, αποκαλύπτοντας κάποια από τα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς, στα οποία οι άνθρωποι προσαρμόζονταν κατά καιρούς: φασκιωμένα πόδια, εισαγωγή στρογγυλών δίσκων στο στόμα, προσπάθεια να πλαστεί το κεφάλι σε οβάλ σχήμα και άλλα πολλά.
Πάρτε μαζί σας ένα καθρεφτάκι. Θα νοιώσετε έτσι κι αλλιώς πολύ ομορφότεροι όταν εγκαταλείψετε αυτή τη γκαλερί της κατ’ ευφημισμόν «αληθινής ομορφιάς».
Πληροφορείς: www.virtualmalaysia.com/destination/enduring%20beauty%20museum.html
http://www.theclownmuseum.com/  
Μουσείο Κλόουν και Ερευνητικό Κέντρο, ΗΠΑ
Αυτό το μουσείο για clown είναι κάτι αρκετά παραπάνω από μια απλή πηγή γέλιου. Οι κλόουν οι οποίοι έκαναν την Αμερική να γελάσει (και κάποιες φορές να τρομοκρατηθεί) τιμώνται και με το παραπάνω σ’ αυτό τον χώρο, με κάθε μια από τις ιστορίες πίσω από το παχύ στρώμα makeup να αναλύεται στο μεγαλύτερο παγκόσμιο αρχείο αντικειμένων σχετιζόμενων με clown.
Πληροφορίες: http://www.theclownmuseum.com/

clickatlife.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com