Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το πρώτο ερπετό «νάνος» στον πλανήτη!

perierga.gr - Το μοναδικό ερπετό "νάνος" στον πλανήτη!Το… λιλιπούτειο ερπετό ονομάζεται Jaragua Sphaero ή Spaerodactylus ariasae και το μήκος του δεν ξεπερνά τα 16 χιλιοστά. Ζει στο Εθνικό Πάρκο Jaragua που βρίσκεται στο μικρό νησί Beata της Καραϊβικής στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου φιλοξενούνται πολλά σπάνια είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.
 Το ενήλικο αυτό θηλυκό ερπετό εντοπίστηκε από δύο βιολόγους, τον Blair Hedges από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και τον Richard Thomas από το Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο, οι οποίοι επισκέφθηκαν το νησί προκειμένου να ανακαλύψουν σπάνια είδη.

Οι ίδιοι, μάλιστα, λένε γι΄ αυτή τη σημαντική ανακάλυψη: «Το μικροσκοπικό αυτό ερπετό αποδεικνύει σε όλους μας πως πολύ λίγα είναι αυτά που γνωρίζουμε για τα είδη που κατοικούν στον πλανήτη μας, είτε πρόκειται για ζώα, ερπετά ή φυτά. Υπάρχουν πολλά από αυτά που αγνοούμε εντελώς την ύπαρξή τους και ζουν σε κάποιο σημείο του κόσμου… Η επιστήμη δεν γνώριζε καν ότι υπήρχε αυτό το ερπετό-νάνος, το οποίο, μάλιστα, απειλείται με εξαφάνιση, επειδή στην Καραϊβική τα δέντρα κόβονται αλόγιστα, ακόμη και μέσα στα πάρκα. Και μην ξεχνάτε, ότι αυτά είναι που προστατεύουν όχι μόνο τις σαύρες, αλλά και άλλα είδη από το να εξαφανιστούν…».
perierga.gr - Το μοναδικό ερπετό "νάνος" στον πλανήτη!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μικρότερο ερπετό στον κόσμο (ή κατά άλλους ερπετό-μινιατούρα) πήρε το όνομά του (Spaerodactylus ariasae ) προς τιμήν της Yvonne Arias, η οποία ηγείται μιας Δομινικανής Οργάνωσης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Καραϊβικής, με ιδιαίτερη έμφαση σε όσα είδη απειλούνται με εξαφάνιση.
perierga.gr - Το μοναδικό ερπετό "νάνος" στον πλανήτη!
perierga.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com