Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φοιτητής καταγράφει σε tweets την κάθε μέρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου


Φοιτητής καταγράφει σε tweets την κάθε μέρα του Β Παγκοσμίου Πολέμου
Μπορεί οι περισσότεροι νέοι να χρησιμοποιούν το twitter για να μιλήσουν με τους φίλους τους αλλά ένας φοιτητής θέλησε να δείξει ότι αυτό το κοινωνικό δίκτυο είναι ακόμη πιο χρήσιμο.
Ο 24χρονος Alwyn Collinson είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να καταγράψει την κάθε μέρα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου... tweetάροντας! Ο Ο λογαριασμός που δημιούργησε είναι το @ RealTimeWWII, και ο φοιτητής γράφει περίπου 40 tweets την ημέρα!
Ο λογαριασμός έχει περίπου 69.000 followers οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά. Στα tweets καταγράφει μεγάλες στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις, καθώς και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο πεδίο των μαχών ενώ «ανεβάζει» και φωτογραφικό υλικό της εποχής.
Σκοπός του Alwyn είναι όπως είπε «να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν να ήταν εκεί». «Ελπίζω να χρησιμοποιήσουν το Twitter για να μάθουν το παρελθόν τους όπως το έζησαν οι άνθρωποι εκείνη την περίοδο» πρόσθεσε.
Το εγχείρημα του θα διαρκέσει 6 χρόνια για να ολοκληρωθεί και το πιο δύσκολο είναι ότι πρέπει να χωρέσει κάποια γεγονότα σε 140 γράμματα – όσα δηλαδή χωράνε σε ένα tweet.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com