Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Διαφανή πλάσματα…

 
Δείτε τα παρακάτω διαφανή πλάσματα πως έχουν  εφοδιαστεί για να επιβιώνουν και με ποιους τρόπους προστατεύονται...

 
Μια όμορφη πεταλούδα  με δυο διάφανα φτερά να φοβίζει τους εχθρούς της ώστε να μπορεί να προστατευθεί από τους εισβολείς....
 
Άλλη μια πεταλούδα επισκέπτεται  ένα τριχωτό φυτό, που έχει φτερά σαν τζάμι. Τα χρωματιστά λέπια έχουν μειωθεί σε λεπτές τρίχες, καθιστώντας τα φτερά διάφανα εκτός από τέσσερα που είναι σαν μάτια τελείες.
 
Με ένα κεφάλι σαν  πιλοτήριο μαχητικού αεροπλάνου, ένα ψάρι δείχνει τα εξαιρετικά ευαίσθητα  με  πράσινους φακούς μάτια του στα ανοικτά του Ειρηνικού .
Το ψάρι, ανακαλύφθηκε ζωντανό σε βαθιά νερά στα ανοικτά, στην  κεντρική ακτή της Καλιφόρνια, από το Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI).
Το 6 ιντσών (15-εκατοστά)  -barreleye-,  (Macropinna microstoma)  ήταν γνωστό από το 1939 - αλλά μόνο παραμορφωμένα δείγματα  σύρθηκαν στην επιφάνεια με  δίχτυα.

Ένας διαφανής βάτραχος  που μπορεί   να δει κάνεις τα εσωτερικά όργανα και τα αιμοφόρα αγγεία.  
 
Ένας ακόμη βάτραχος με τα εσωτερικά του όργανα να φαίνονται ξεκάθαρα.
 
Ένα  καλαμάρι με ορθάνοιχτα μάτια, μπορεί να δει στο σκοτάδι για να πιάσει το θήραμα. 
 
 Αυτές τις μέδουσες έχουν εφοδιαστεί με πολύ ευαίσθητους αισθητήρες για να μπορούν να δουν και να πιάνουν το θήραμα τους
 
Άλλες καταπληκτικές λαμπυρίζουσες μέδουσες  στο McMurdo Sound, στην Ανταρκτική. Αυτή η διάφανης μέδουσα φαίνεται σαν να ζει σε ένα άλλο κόσμο. Από το Γένος Arctapodema , το μεγαλείο αυτής της μέδουσας είναι πιο καταπληκτικό, δεδομένου του μεγέθους της που είναι μόνο  2.5 εκατοστά
 
Ένα μικρό ψάρι (νεογέννητο), έχει εφοδιάστεί με το διαφανές χαρακτηριστικό δέρμα,  ώστε να έχει την δυνατότητα να αμυνθεί
 
Κόκκινο και πορφυρό λαμπερό καλαμάρι. Υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη των  εν λόγω ζώων στις θάλασσες.
 
Μικρά θαλάσσια σαλιγκάρια γνωστά ως πεταλούδες της  θάλασσα λαμβάνουν  πολλές μορφές, όπως σε σχήμα καρδιάς, όπως αυτό το είδος στην Weddell Θάλασσα  της Ανταρκτικής.
 
Το στροβοσκόπιο του φωτογράφου δίνει μια γυαλάδα ιώδες σε αυτό το ημιδιαφανές cowfish roundbelly  στα ανοικτά των ακτών της Κονας, στη  Χαβάη.
 
Είναι ένα θαλάσσιο πλάσμα. Η κοιλιά του είναι γεμάτη με πράσινα φύκια
 
Άλλο ένα θαλάσσιο ζώο έχει  που έχει  την ικανότητα να λαμπυρίζει ώστε να φοβίζει  τους εχθρούς του.
οι πληροφορίες είναι από το www.kaheel7.com

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com