Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δυο απλά κόλπα για να λειτουργεί ο ανεμιστήρας σαν air-condition

Με τον καύσωνα να είναι έξω από την πόρτα μας, ιδού δυο απλά κόλπα για να κάνετε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά ώστε να δίνει την αίσθηση κλιματιστικού, έτσι όπως τα διαβάσαμε στο spirosoulis.com. 
1. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα σε τέτοια θέση ώστε να «κοιτάει» προς το παράθυρο.
Ιδανικά, μάλιστα, φροντίστε πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό τον τρόπο ο ανεμιστήρας διώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, επιτρέποντας να μπει δροσερός αέρας στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να διαχυθεί σε όλο τον χώρο. Πέντε λεπτά λειτουργίας σε αυτή τη θέση, αρκούν για να νιώσετε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Υπόψην, πως το παραπάνω τρικ μπορεί να μη λειτουργήσει αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Γι' αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.
  
2. Τοποθετήστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα.
Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή για να λειτουργήσει το παραπάνω τρικ ή διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει, δοκιμάστε αυτό:
Μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ (έχει σημασία να είναι μεταλλικό γιατί αυτό το υλικό διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου), ρίξτε παγάκια.
Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα, σε μια θέση και κλίση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια «στηρίγματα» όπως περιοδικά, πετσέτες) ώστε να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com