Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Με λουκέτο απειλείται το μοναδικό στην Ελλάδα ακτινοθεραπευτήριο για παιδιά με καρκίνο

Με λουκέτο απειλείται το μοναδικό στην Ελλάδα ακτινοθεραπευτικό τμήμα για παιδιά με καρκίνο το οποίο στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», αιτία, και σε αυτήν τη περίπτωση, η «απογύμνωση» του ΕΣΥ από ανθρώπινο δυναμικό και το πάγωμα διαρκείας των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον χώρο της υγείας.
Η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα.
Ετσι, ουσιαστικά αυτήν τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές γίνεται από μη μόνιμους γιατρούς: έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η σύμβαση δε ενός εξ αυτών λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Επιπρόσθετα, το τμήμα λειτουργεί με ειδική άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ, την οποία πρέπει να αναλάβει μόνιμος γιατρός ΕΣΥ του τμήματος.
Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» η πρόεδρος της Φλόγας – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Μαρία Τρυφωνίδη, «είναι πολύ εξειδικευμένος χώρος και απαιτεί ειδική πολύμηνη εκπαίδευση σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου ένας ακτινοθεραπευτής να μπορεί να αναλάβει παιδιά. Μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει φθορά σε υγιείς ιστούς. Και αν στους ενήλικους οι ιστοί αναπληρώνονται, δεν ισχύει το ίδιο στα παιδιά».
Κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες. Αυτήν τη στιγμή, στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά. Σύμφωνα με την κ. Τρυφωνίδου, με τα σημερινά δεδομένα είναι ορατός ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος. Και όπως αναφέρει με πικρία: «Είναι ένα τμήμα με εξαιρετικό εξοπλισμό. Ενα έξυπνο κράτος θα τον λειτουργούσε πρωί-απόγευμα».
stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com