Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φόρο στον Αγιο Βασίλη!


Φόρο στον Αγιο Βασίλη
Δύσκολοι καιροί για Αγιους Βασίληδες. Όχι μόνο στην Ελλάδα, όπου θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των παιδιών σε δώρα και παιχνίδια, αλλά και στην Ουκρανία, όπου θα κληθούν να περάσουν μια βόλτα από την… εφορία της περιοχής τους και να καταθέσουν φόρο εισοδήματος! Η κυβέρνηση της Ουκρανίας με επίσημη ανακοίνωσή της κάλεσε όσους καλλιτέχνες φορούν τη στολή του αγίου και περιδιαβαίνουν τους δρόμους κυρίως στο Κίεβο να μην ξεχάσουν να δηλώσουν τα χρήματα που βγάζουν από τους περαστικούς και προειδοποίησε για ελέγχους και για τσουχτερά πρόστιμα!
Ντιντ Μορόζ σημαίνει «Παγωμένος Γέρος» στα ουκρανικά, πλην όμως στις σλαβικές χώρες παίζει το ρόλο του Αγίου Βασίλη όπως τον γνωρίζουμε εμείς. Ενας γέρος με εντυπωσιακή γενειάδα, συνήθως κόκκινα φανταχτερά ρούχα (αν και μπορεί να ντυθεί και με αμφίεση άλλου χρώματος) και δίπλα του την βοηθό του, τη Σνεγκουρότσκα (σημαίνει «Κόρη του Χιονιού»), πάνω σε ένα έλκηθρο που το σέρνουν τρεις τάρανδοι, να δίνει χαρά και δώρα στα παιδιά. Η παράδοση της Ουκρανίας απαιτεί ο γονιός να αγοράζει ο ίδιος το δώρο του παιδιού, αλλά να συνεννοείται από πριν με τον Ντιντ Μορόζ της γειτονιάς του και την κατάλληλη στιγμή να βγαίνει μια βόλτα και να συναντά… τυχαία τον Παγωμένο Γέρο, ο οποίος παραδίδει το δώρο στα χέρια του παιδιού. Με το αζημίωτο, βέβαια, αφού για τον κόπο του ο γονιός του δίνει ένα ποσό, ανάλογα με την οικονομική του επιφάνεια.
Επειδή, όμως, το έθιμο είναι πολύ διαδεδομένο, η οικονομική υπηρεσία της Ουκρανίας διαπίστωσε ότι η μέση αμοιβή ενός Ντιντ Μορόζ στους δρόμους του Κιέβου μπορεί να φτάσει και τα 3.000 χρίβνια (περίπου 400 δολάρια) την ώρα τις… κρίσιμες ημέρες των Χριστουγέννων! Ποσά ασύλληπτα για την χώρα που μαστίζεται για χρόνια από οικονομική κρίση και ήδη έχει να καλύψει τρύπα ύψους 9 δις ευρώ σε διεθνείς δανειστές. Η συμβολή των Ντιντ Μορόζ στη φορολογία της χώρας θεωρείται απολύτως απαραίτητη…

flowmagazine.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com