Απόλυτα φυσική και ασφαλής γλυκαντική ουσία. Ιδανική για τους διαβητικούς! Μεγάλη ευκαιρία για τους Έλληνες Αγρότες. Ραγδαία Αναπτυσσόμενη αγορά η οποία θα φθάσει τα 12 δις δολάρια το 2012!
Η ιστοσελίδα στέβια.gr χαιρετίζει και πανηγυρίζει και αυτή για την τελική έγκριση της Στέβιας από την ΕΕ για χρήση ως γλυκαντική ουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα.
Η έγκριση αυτή της ΕΕ είναι η ευτυχής κατάληξη της προσπάθειας πολλών πρωτοπόρων Γεωπόνων, όπως και της δικής μας, για τον τελικό θρίαμβο της Στέβιας.
Έληξε πλέον η περίοδος της αμφισβήτησης, της συκοφάντησης και του εμπορικού πόλεμου σε βάρος της Στέβιας, καθώς επίσης και η μακρά περίοδος της «πειραματικής καλλιέργειας και χρήσης της Στέβιας». Τώρα έφτασε η ώρα του θριάμβου της Στέβιας για να καλλιεργηθεί και στην Ελλάδα και στην ΕΕ και για να προσφέρει μια κερδοφόρα διέξοδο στους Έλληνες αγρότες.
Ακόμη παράλληλα ήλθε η ώρα η καλλιέργεια και η βιομηχανική μεταποίηση της Στέβιας να συμβάλλει στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη και στο ΑΕΠ της Ελλάδας, όπως το τονίζαμε σε εισηγήσεις μας σε Υπουργεία, σε άρθρα μας στον τύπο, σε αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο, αλλά και στο βιβλίο μου για τη Στέβια : «ΣΤΕΒΙΑ. Γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»
Τώρα απομένει πλέον να δραστηριοποιηθεί και το ΥΠΑΑΤ, αλλά και όλοι οι πρωτοπόροι αγρότες ατομικά για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν χωρίς καθυστέρηση στην καλλιέργεια της Στέβιας, ώστε να αποφύγουν τα λάθη στο ξεκίνημα της καλλιέργειας, διότι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτούν από τα πρώτα τυχόν λάθη τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε απομείνει παγκόσμια ουραγός των διεθνών εξελίξεων στο θέμα της Στέβιας και ήταν το τελευταίο κάστρο, αντιστεκόταν στην κυριαρχία τςη Στέβιας και ύστερα από αδικαιολόγητη και επιζήμια καθυστέρηση με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 11 Νοεμβρίου του 2011 ενέκρινε τελικά τη χρήση των γλυκοζιτών της Στέβιας στα τρόφιμα και ποτά.
Ο κανονισμός έχει εγκριθεί επίσημα για την 11 Νοεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ είκοσι ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, η οποία επήλθε στις 12 Νοεμβρίου.
Επομένως η κυκλοφορία και η κατανάλωση προϊόντων, που θα περιέχουν Στέβια θα επιτρέπεται από την 2 Δεκεμβρίου του 2011.
Οι γλυκοζίτες της Στέβιας ( Steviol glycosides ) προέρχονται και παράγονται από το φυτό Στέβια, που είναι ένας μικρός θάμνος αυτοφυής στην Παραγουάη στη Νότια Αμερική.
Η Στέβια βοτανικά ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Αστερανθών ή Συνθέτων ( Asteraceae ή Compositae ), δηλαδή στην ίδια οικογένεια με τον Ηλίανθο, το Χαμομήλι, τη Μαργαρίτα, το Μαρούλι, τα Αντίδια και τα Χρυσάνθεμα και είναι και αυτή ένα αρωματικό φυτό επίσης.
Όλοι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι οργανισμοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων ( όπως η κοινή Επιτροπή εμπειρογνωμόνων JECFA του FAO / WHO του ΟΗΕ, η Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών των ΗΠΑ (FDA ) και η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχουν αποδείξει με έρευνες τους και έχουν δεχθεί με αποφάσεις τους, ότι η Στέβια και οι Γλυκοζίτες της Στέβιας είναι ασφαλές τρόφιμο και γλυκαντικό και είναι κατάλληλο για χρήση από άτομα με σακχαροδιαβήτη, διότι δεν έχουν καθόλου θερμίδες και δεν ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη του αίματος.
Επομένως η χρήση της Στέβιας ( που είναι φυσική τροφή και με μηδέν θερμίδες) είναι σωστή επιλογή για την υγιεινή διατροφή όλων μας και για τον περιορισμό των βλαβερών συνεπειών της υπερκατανάλωσης της γνωστής τευτλοζάχαρης και καλαμοζάχαρης.
Η Στέβια χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως σε πολλά τρόφιμα ( στα γιαούρτια, στα δημητριακά διαίτης, στα αρτοσκευάσματα και στα είδη ζαχαροπλαστικής, στα ποτά και αναψυκτικά, στη σοκολάτα και στα προϊόντα σοκολάτας και απομιμήσεις σοκολάτας, στα Παγωτά, στις μαστίχες, στις καραμέλες), αλλά και στα διάφορα καλλυντικά ( αντιγηραντικές κρέμες και μάσκες προσώπου, στα σαμπουάν και σαπούνια) καθώς στις οδοντόκρεμες.
Εκατοντάδες νέα προϊόντα με χρήση της Στέβιας θα εμφανίζονται πλέον νόμιμα και επίσημα σε όλα τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ, των Φαρμακείων, των καταστημάτων Βιολογικών Προϊόντων κ. ά. είδους καταστήματα, στα οποία ήδη κυκλοφορούσαν παράνομα.
Πηγή :
http://stevia-gr.blogspot.com
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
το είδαμε εδώ
Η ιστοσελίδα στέβια.gr χαιρετίζει και πανηγυρίζει και αυτή για την τελική έγκριση της Στέβιας από την ΕΕ για χρήση ως γλυκαντική ουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα.
Η έγκριση αυτή της ΕΕ είναι η ευτυχής κατάληξη της προσπάθειας πολλών πρωτοπόρων Γεωπόνων, όπως και της δικής μας, για τον τελικό θρίαμβο της Στέβιας.
Έληξε πλέον η περίοδος της αμφισβήτησης, της συκοφάντησης και του εμπορικού πόλεμου σε βάρος της Στέβιας, καθώς επίσης και η μακρά περίοδος της «πειραματικής καλλιέργειας και χρήσης της Στέβιας». Τώρα έφτασε η ώρα του θριάμβου της Στέβιας για να καλλιεργηθεί και στην Ελλάδα και στην ΕΕ και για να προσφέρει μια κερδοφόρα διέξοδο στους Έλληνες αγρότες.
Ακόμη παράλληλα ήλθε η ώρα η καλλιέργεια και η βιομηχανική μεταποίηση της Στέβιας να συμβάλλει στην αγροτική και βιομηχανική ανάπτυξη και στο ΑΕΠ της Ελλάδας, όπως το τονίζαμε σε εισηγήσεις μας σε Υπουργεία, σε άρθρα μας στον τύπο, σε αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο, αλλά και στο βιβλίο μου για τη Στέβια : «ΣΤΕΒΙΑ. Γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ»
Τώρα απομένει πλέον να δραστηριοποιηθεί και το ΥΠΑΑΤ, αλλά και όλοι οι πρωτοπόροι αγρότες ατομικά για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν χωρίς καθυστέρηση στην καλλιέργεια της Στέβιας, ώστε να αποφύγουν τα λάθη στο ξεκίνημα της καλλιέργειας, διότι έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να απογοητευτούν από τα πρώτα τυχόν λάθη τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που είχε απομείνει παγκόσμια ουραγός των διεθνών εξελίξεων στο θέμα της Στέβιας και ήταν το τελευταίο κάστρο, αντιστεκόταν στην κυριαρχία τςη Στέβιας και ύστερα από αδικαιολόγητη και επιζήμια καθυστέρηση με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 11 Νοεμβρίου του 2011 ενέκρινε τελικά τη χρήση των γλυκοζιτών της Στέβιας στα τρόφιμα και ποτά.
Ο κανονισμός έχει εγκριθεί επίσημα για την 11 Νοεμβρίου και θα τεθεί σε ισχύ είκοσι ημέρες μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, η οποία επήλθε στις 12 Νοεμβρίου.
Επομένως η κυκλοφορία και η κατανάλωση προϊόντων, που θα περιέχουν Στέβια θα επιτρέπεται από την 2 Δεκεμβρίου του 2011.
Οι γλυκοζίτες της Στέβιας ( Steviol glycosides ) προέρχονται και παράγονται από το φυτό Στέβια, που είναι ένας μικρός θάμνος αυτοφυής στην Παραγουάη στη Νότια Αμερική.
Η Στέβια βοτανικά ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Αστερανθών ή Συνθέτων ( Asteraceae ή Compositae ), δηλαδή στην ίδια οικογένεια με τον Ηλίανθο, το Χαμομήλι, τη Μαργαρίτα, το Μαρούλι, τα Αντίδια και τα Χρυσάνθεμα και είναι και αυτή ένα αρωματικό φυτό επίσης.
Όλοι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι οργανισμοί σε θέματα ασφάλειας τροφίμων ( όπως η κοινή Επιτροπή εμπειρογνωμόνων JECFA του FAO / WHO του ΟΗΕ, η Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών των ΗΠΑ (FDA ) και η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχουν αποδείξει με έρευνες τους και έχουν δεχθεί με αποφάσεις τους, ότι η Στέβια και οι Γλυκοζίτες της Στέβιας είναι ασφαλές τρόφιμο και γλυκαντικό και είναι κατάλληλο για χρήση από άτομα με σακχαροδιαβήτη, διότι δεν έχουν καθόλου θερμίδες και δεν ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη του αίματος.
Επομένως η χρήση της Στέβιας ( που είναι φυσική τροφή και με μηδέν θερμίδες) είναι σωστή επιλογή για την υγιεινή διατροφή όλων μας και για τον περιορισμό των βλαβερών συνεπειών της υπερκατανάλωσης της γνωστής τευτλοζάχαρης και καλαμοζάχαρης.
Η Στέβια χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως σε πολλά τρόφιμα ( στα γιαούρτια, στα δημητριακά διαίτης, στα αρτοσκευάσματα και στα είδη ζαχαροπλαστικής, στα ποτά και αναψυκτικά, στη σοκολάτα και στα προϊόντα σοκολάτας και απομιμήσεις σοκολάτας, στα Παγωτά, στις μαστίχες, στις καραμέλες), αλλά και στα διάφορα καλλυντικά ( αντιγηραντικές κρέμες και μάσκες προσώπου, στα σαμπουάν και σαπούνια) καθώς στις οδοντόκρεμες.
Εκατοντάδες νέα προϊόντα με χρήση της Στέβιας θα εμφανίζονται πλέον νόμιμα και επίσημα σε όλα τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ, των Φαρμακείων, των καταστημάτων Βιολογικών Προϊόντων κ. ά. είδους καταστήματα, στα οποία ήδη κυκλοφορούσαν παράνομα.
Πηγή :
http://stevia-gr.blogspot.com
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
το είδαμε εδώ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.