Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Από πού ενημερωθήκατε σήμερα;



   Περίπου ένα χρόνο πριν η δημόσια ελληνική τηλεόραση δια στόματος Μαρίας Χούκλη ενημέρωνε τον Ελληνικό λαό πως. « η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως στους εταίρους μας για την έγκριση της οικονομικού πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Λίγους μήνες μετά ο πλέον ανίδεος και φιλοκομματικός πολίτης κατάλαβε το ακριβές νόημα της ανωτέρω ρομαντικά πλασμένης ενημέρωσης.
   Λίγους μήνες πριν, το « άναμμα του πράσινου φωτός» βομβαρδιζόμασταν διαρκώς με πνιγηρά μηνύματα απελπισίας περί πανδημίας από τη νέα γρίπη και την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού του πληθυσμού. Κατανάλωση υπερμεγέθους τηλεοπτικού χρόνου και δημιουργία κλίματος τρόμου...
   Φτάσαμε στον πόλεμο της Λιβύης και το μόνο που ακούγεται είναι οι σφαγές του άμαχου πληθυσμού από τον κακό Καντάφι. Για το αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. προκειμένου να πληγεί ο στρατός της Λιβύης και για ποιο λόγο οι Γάλλοι ηγούνται της επίθεσης δεν τίθεται το παραμικρό ερώτημα. 
   Εννοείται βέβαια, πως το θέμα της ΑΟΖ των μεσογειακών χωρών και της επικείμενης εξόρυξης πετρελαίου δεν αποτελεί θέμα ενός «σοβαρού» δελτίου ειδήσεων. Ανούσιες συζητήσεις και ανιαρά παραθυράκια γεμίζουν το σκηνικό και κατά τα άλλα η τέταρτη εξουσία χτυπά το κατεστημένο!!!
   Τι θα γίνει επιτέλους με την ελληνική δημοσιογραφία; Σίγουρα σε θέματα που άπτονται ενδιαφέροντος εξωτερικής πολιτικής και λαμβάνει χώρα παρασκήνιο υψίστης εθνικής σημασίας, οι λεγόμενες αποκαλύψεις θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενες. Όμως για θέματα υγείας, πολιτισμού, οικονομίας και διεθνών εξελίξεων ποια η αξιόπιστη ενημέρωση; Όμορφες και εύηχες λέξεις πλάθουν την αγιοποίηση του συστήματος και κανένας δεν ανησυχεί όσο θα έπρεπε. Πόσο διαφορετικά απορροφάται η λέξη ΄΄ μνημόνιο ΄΄ από τη συνώνυμη ΄΄ ελεγχόμενη χρεωκοπία΄΄ ; 
   Η προπαγάνδα έχει εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας. Στην ανθρώπινη ιστορία πολλά συστήματα και πολιτικές δυνάμεις δεν επικράτησαν, γιατί τελικά τους έλειπε το κυριότερο. η ελεγχόμενη τηλεόραση. Θυμάστε όταν πρωτοεκλέχθηκε πρόεδρος στη Ρωσία ο Πούτιν το 2000 σε ποιον τομέα προσπάθησε αρχικά να κυριαρχήσει; Μη βιαστείτε να πείτε την ενέργεια, γιατί οι πρώτες συλλήψεις και διώξεις έγιναν στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. 
   Φανταστείτε το σύγχρονο Έλληνα, ο οποίος είτε ένεκα κομματικών πεποιθήσεων είτε λόγω καθαρά προσωπικών απόψεων, πιστεύει σε ό,τι ακούει στην τηλεόραση είτε διαβάζει στις εφημερίδες, κρατώντας αποστάσεις από ο,τιδήποτε αιωρείται στην ατμόσφαιρα και έχει το χαρακτήρα του συνωμοτικού. Αν πάλι τους ανθρώπους αυτούς τους συναντάτε στην καθημερινότητα σας, προσπαθήστε να τους μεταπείσετε για την αληθοφάνεια των δρώμενων. Η πρώτη απάντηση που θα πάρετε είναι ότι αποκλείεται να έχετε δίκιο, καθώς η τηλεόραση την περασμένη νύχτα ανέφερε διαφορετικά τα όσα συμβαίνουν.
   Πώς κατάφερε η τηλεόραση να κυριαρχήσει στη συνείδηση μας ως η πλήρης αξιόπιστη μεταλαμπάδευση γνώσεων και εικόνων; Ο προβληματισμός εντείνεται στο διπλάσιο όταν ο δέκτης των παραποιημένων στοιχείων είναι η νεολαία. Η μοναδική διέξοδος στον κόσμο της γιαγιάς στο χωριό, ίσως και η πλέον καλή γειτόνισσα, είναι η τηλεόραση. Για το νέο όμως; 
   Αναφερόμενος σε όσους σωστά θεωρούν πως πέραν των blogs δεν υπάρχει άλλη σοβαρή πηγή ενημέρωσης, θα ήθελα να τονιστεί η αξία του να γράφετε τις απόψεις σας για σοβαρής φύσεως καθημερινά θέματα. Διαδώστε σε όσους περισσότερους μπορείτε τη διαδικτυακή πηγή γνώσεών σας, ανεξαρτήτως πολιτικής συμπάθειας. Έτσι και αλλιώς δεν υφίσταται κάποια άλλη εναλλακτική και μη ελεγχόμενη τροφοδοσία ειδήσεων. Τα πάντα είτε αποσιωπούνται είτε μεταλλάσσονται προκειμένου να συμπορεύεστε με την αμάθεια ή την ημιμάθεια στη ζωή σας. 
   Μέσα από τις διαδικτυακές πύλες αρχίζει να ανατέλλει κάτι όμορφο και πολλά υποσχόμενο. Η αφύπνιση μπορεί να επιτευχθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τους παχουλούς μισθούς των αγγελικά προβεβλημένων δημοσιογράφων. 
   Διαφωνείτε ή μη με τα γραφόμενα κάποιου ανώνυμου συντάκτη, η ουσία είναι η ίδια.. Η δημιουργία προβληματισμού.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com