Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ένα “OXI” που δεν ειπώθηκε ποτέ!

“ ……. Βέβαια ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους Έλληνες, ……”

Με την παραπάνω φράση απάντησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η τέως Καγκελάριος δεν απαίτησε απλώς πολλά! Απαίτησε την πλήρη παράδοση της χώρας στη Γερμανία όπως κάποτε απαίτησε το ίδιο ο δικτάτορας της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι.

Τότε όμως ο Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς είπε το “ΟΧΙ” στους Ιταλούς ενώ σήμερα το εγχώριο πολιτικό σύστημα είπε το “ΝΑΙ” στους Γερμανούς, σε πλήρη αντίθεση με τον ελληνικό λαό που ποθούσε διακαώς το “ΟΧΙ”!

Είναι γνωστό ότι ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν μασόνος. Δεν υπήρξε όμως ποτέ προδότης! Είτε ως στρατιωτικός είτε ως πολιτικός, πρόταξε πάντοτε το συμφέρον της πατρίδας και του ελληνικού λαού και αυτό το πλήρωσε με τη ζωή του.

 Ως μεγάλο στρατιωτικό μυαλό που ήταν, προειδοποίησε για την αποτυχία της μικρασιατικής εκστρατείας αλλά πάντα υπήρχαν και υπάρχουν οι πρόθυμοι να εκτελέσουν τις εντολές των αφεντικών τους με τα δυσάρεστα στη συνέχεια αποτελέσματα για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.  

Όπως έγραψε ο αείμνηστος στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής στο βιβλίο του «Ο Ιστορικός Εμπαιγμός» σελ. 430 ο Μουσολίνι ήταν πράκτορας της Ιντέλιντζεντ Σέρβις, πολύ προτού γίνει δικτάτορας της Ιταλίας. Όταν έσπασε τα μούτρα του στην Ήπειρο, το σιωνιστικό κατεστημένο αποφάσισε να καταλάβει την Ελλάδα ο Χίτλερ. Έπρεπε επομένως να δοθεί η αφορμή. Ο Μεταξάς κατάλαβε τις προθέσεις των Άγγλων και αρνήθηκε την προσχηματική βοήθεια τους. Οι τελευταίοι τον δηλητηρίασαν, o βασιλιάς Γεώργιος Β’ ορίζει  ως πρωθυπουργό τον Κορυζή ο οποίος αμέσως εδέχθη τις δύο αγγλικές ταξιαρχίες με αποτέλεσμα την επέμβαση του Χίτλερ, την γερμανική κατοχή και τα δεινά που πέρασε ο ελληνικός λαός τόσο στην κατοχή όσο και μετά στον συμμοριτοπόλεμο.

Το ίδιο έζησε η Ελλάδα και η Κύπρος με τον Αττίλα. Ο Παπαδόπουλος παρόλο που έγινε δικτάτορας με τις ευλογίες των Αμερικάνων προς τιμήν του δεν δέχθηκε να συνεργήσει στην τραγωδία της Κύπρου. Υπήρξαν όμως και τότε οι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των ξένων. Ο Ιωαννίδης, οι αρχηγοί των στρατιωτικών επιτελείων και στη συνέχεια ο Καραμανλής με τον Αβέρωφ.

Βέβαια η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και σήμερα το εγχώριο πολιτικό σύστημα εμπλέκει τη χώρα σε μια μελλοντική στρατιωτική αναμέτρηση ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, επιτρέποντας την να γίνει μια μεγάλη αμερικανική βάση. Και δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός ή ένας στρατιωτικός που να αντιληφθεί τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει για τη χώρα και τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη!

Και τελειώνοντας θα αναφερθώ στον εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργό της χώρας που αποχαιρέτησε την Μέρκελ με μια ρήση του Γερμανού ποιητή και φιλοσόφου Γκαίτε: “Από όλους τους λαούς οι Έλληνες ονειρεύονται το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο”.

Τι ειρωνεία να μιλούν για όνειρα αυτοί που στέρησαν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα ακόμα και να ονειρεύεται;

 

Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Οικονομολόγος

Αντιπρόεδρος Εθνεγερσίας

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com