Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ …ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Επιβεβαιωθήκαμε δυο και πλέον χρόνια μετά…  

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Με διθυράμβους ο φασίστας Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, ξεπερνώντας τον εαυτό του μετέτρεψε βίαια την Αγιά Σοφιά από λίκνο της Ορθοδοξίας, που στο κάθε της σημείο ακούγονται ακόμη οι χριστιανικές ψαλμωδίες της χιλιοδοξασμένης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ή έστω από Μνημείο Παγκόσμιου Πολιτισμού σύμφωνα με την Unesco, σε Μουσουλμανικό Τζαμί!    

Ξεπέρασε τον εαυτό του λοιπόν, ο Τούρκος δυνάστης του λαού του και ταραχοποιός της Μεσογείου, αφού όπως μας θυμίζει ο Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως – σε προχθεσινή συνέντευξή του – στην καθημερινή κεντροαριστερή τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ (Cumhutiyet), o Ρ. Τ. Ερντογάν πριν ένα χρόνο ισχυριζόταν:  

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά τζαμιά σε διάφορες χώρες του κόσμου, μήπως αυτοί που λένε να ανοίξει η Αγία Σοφία σε μουσουλμανική προσευχή (σ.σ. Γκρίζοι λύκοι: τουρκική εθνικιστική πολιτική οργάνωση) γνωρίζουν τι θα πάθουν αυτά τα τζαμιά; Ως πολιτικός ηγέτης δεν έχω χάσει τον προσανατολισμό μου για να μπω σε ένα τέτοιο παιχνίδι»!

Άρα, ο ίδιος ένα χρόνο μετά μας λέγει, ότι, ή ότι έχει σαλέψει, ή ότι η πολιτική του κατρακύλα δεν σταματάει με τίποτε και έχει γίνει υποχείριο των “γκρίζων λύκων”!

Μετατρέποντας την Τουρκία, από κοσμικό κράτος του Κεμάλ Ατατούρκ, σε ένα βαθύ και σκοτεινό ασιατικό κράτος, που καμιά σχέση δεν έχει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό!  

Ας όψονται όμως, όλοι εκείνοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων Εξουσίας και όχι μόνο στην Ελλάδα, που μας “γάνωναν” το κεφάλι υπερασπιζόμενοι την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας!

Αλλά ακόμη και σήμερα, αρκούνται σε διάφορες κορώνες συζητήσεων, συμβιβασμού και δουλικότητας έναντι της Τουρκίας, χωρίς να έχουν επί της ουσίας διάθεση να εφαρμόσουν αντίμετρα κατά αυτής της προκλητικής στάσης της Τουρκίας, που συνεχώς προκαλεί και εμείς (οι πολιτικές ελληνικές ηγεσίες) αδιαμαρτύρητα τρώμε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη και λέμε κι ευχαριστώ (όρα Κώστας Σημίτης)!

Αλλά αυτό, το πολιτικό Σύστημα, δεν έχει πολιτική σκέψη, δεν έχει εθνικές ανησυχίες προκειμένου να ψάχνεται και να εξετάζει σενάρια εφαρμογής πολιτικής στα εξωτερικά μας θέματα, προλαβαίνοντας το κακό πριν αυτό συμβεί!

Γι΄ αυτό η Τουρκία συνεχώς ζητάει και απαιτεί, γνωρίζοντάς μας εκ των προτέρων τις μελλοντικές κινήσεις της, κι εμείς (η Ελλάς) ασθμαίνοντας ακολουθούμε, αφού πρώτα μας βρει το κακό…

Έτσι θυμήθηκα πως πηγή μου – και εξ όσων φαίνεται έχω πιο αξιόπιστες πηγές από τις κυβερνήσεις μας – μου είχε εκμυστηρευτεί τον Απρίλιο του 2018, πως σκέψη του Ρ. Τ. Ερντογάν ήταν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε Τζαμί!

Δείτε παρακάτω, τι ακριβώς έγραφα στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” της Τρίτης 26 Απριλίου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα, με τον τίτλο: «Γκρίζοι λύκοι στο προσκήνιο»:       

«Ο Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν προκήρυξε πρόωρες εθνικές εκλογές στην Τουρκία για τις 24 Ιουνίου 2018 με επικρατέστερη την άποψη πως, προέβη σε αυτήν την τακτικιστική κίνηση προκειμένου να αποκλείσει από τις εκλογές το “Καλό Κόμμα” της Μεράλ Ακσενέρ, που ιδρύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2017! Και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές το “Καλό Κόμμα” αφού δεν θα έχει συμπληρώσει για λίγες ημέρες το 6μηνο, που ορίζεται από τον εκλογικό νόμο από της ιδρύσεώς του έως την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών! Γιατί, η Μεράλ Ακσενέρ στηρίζεται σήμερα από τους “γκρίζους λύκους” και ο Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017, κατέλαβε ποσοστό 51,4% με τη στήριξη των “γκρίζων λύκων”! Έτσι, θα τεθεί σε κίνδυνο το σχέδιο Ερντογάν για την ολοκλήρωση μετεξέλιξης της Τουρκικής Δημοκρατίας, από την προεδρευόμενη στην προεδρική δημοκρατία! Η δεύτερη στρατηγική κίνηση του Ερντογάν για να κερδίσει και πάλι την ψήφο των “γκρίζων λύκων”, είναι η ανακήρυξη της Αγιά Σοφιάς σε Τζαμί, κάτι που το επιζητεί και ισχυρή συνιστώσα του κόμματός του ΑΚP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης)! Από εκεί και μετά, το ζητούμενο είναι για την Πατρίδα μας, τι ακριβώς θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση! Θα αφήσει τον Ερντογάν να μας αιφνιδιάσει για άλλη μια φορά ή θα σηκώσει το “γάντι” φωνάζοντας, πως δεν πρέπει ο Ερντογάν στην προεκλογική του εκστρατεία να αναμιγνύει τα θέματα θρησκευτικής λατρείας των γειτόνων μας και τα οποία εξάπτουν τον θρησκευτικό φανατισμό των χαμηλών στρωμάτων της τουρκικής κοινωνίας; Γιατί κύριοι της κυβερνήσεως, “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν”!»!

http://egerssi.gr/36755-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=36755-2

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com