Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν τα μανταρίνια

Το μανταρίνι ανήκει στα εσπεριδοειδή και είναι μια αγαπημένη επιλογή φρούτου αυτή την περίοδο, που είναι και η εποχή του, καθώς συνδυάζει νοστιμιά, ευκολία στην κατανάλωση και υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Ειδικότερα, το μανταρίνι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, που συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και την προστασία του από ιώσεις και κρυολογήματα. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση δύο μικρών μανταρινιών προσφέρει το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C για υγιείς ενήλικες και τη διπλάσια από την απαιτούμενη ποσότητα για παιδιά ηλικίας 1-8 ετών.
Επιπλέον, τα μανταρίνια προσφέρουν βιταμίνη Α και υψηλές ποσότητες καροτενοειδών, που ασκούν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση κι έχει φανεί ότι σχετίζονται με τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την υγεία των οστών και την όραση. Τέλος, περιέχουν υψηλά ποσά φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και τα καθιστούν ιδανική επιλογή για ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com