Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τέσσερις συμβουλές για την συντήρηση των τροφίμων σας

Οι σωστοί κανόνες συντήρησης των τροφίμων είναι πολύ σημαντικοί και απαραίτητοι για την πρόληψη της αλλοίωσης τους ενώ με αυτόν τον τρόπο είμαστε σίγουροι ότι τα καταναλώνουμε με ασφάλεια.
Υπάρχουν μερικοί τρόποι, επιπλέον, ώστε να συντηρήσετε τα τρόφιμά σας περισσότερο και με ασφάλεια. Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς για συγκεκριμένα τρόφιμα...
1. Τυρί
Είναι προτιμότερο να τυλίγετε το τυρί σας με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Καλύτερα να αποφεύγετε το αλουμινόχαρτο και την πλαστική μεμβράνη και να μην εκθέτετε το τυρί σε οξυγόνο, γιατί θα στεγνώσει.
2. Βούτυρο
Για να συντηρήσετε το βούτυρό σας παραπάνω μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη. Αυτό θα αποτρέψει τη αλλοίωσή του και την απορρόφηση μυρωδιών από τα άλλα τρόφιμα στο ψυγείο. Στο ψυγείο το βούτυρο μπορεί να συντηρηθεί για περίπου τέσσερις μήνες ενώ στην κατάψυξη για περίπου ένα χρόνο.
3. Κόκκινα μπαχαρικά
Πάπρικα, πιπέρι καγιέν και τσίλι σε σκόνη, θα παραμείνουν φρέσκα και θα διατηρήσουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους αν εκτίθενται σε φως και θερμότητα.
4. Μέλι
Μην σας φοβίζει αν το μέλι σας έχει κρυσταλλώσει. Μπορείτε να το επαναφέρετε τοποθετώντας το σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Μην βάζετε το μέλι στο ψυγείο, γιατί θα κρυσταλλώσει. Το μέλι μπορεί να διαρκέσει για πάντα, ακόμη και αν έχει ανοιχτεί η συσκευασία, λόγω των ενζύμων που βρίσκονται στο στομάχι της μέλισσας και τα οποία καταπολεμούν τα βακτηρίδια.
baby.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com