Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κορωνησία, το νησάκι στον Αμβρακικό

Το γραφικό χωριό του νομού Άρτας έχει κάτι ξεχωριστό: Είναι χτισμένο πάνω σε μια νησίδα γης που συνδέει την Κορωνησία, περί αυτής πρόκειται, με τον υπόλοιπο νομό. Αναφέρεται και ως Κορακονησία και φημίζεται για τος ψαροταβέρνες της, που συνδυάζουν τα περίφημα εδέσματα με το ειδυλλιακό περιβάλλον.
Η Κορωνησία απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη της Άρτας και βρίσκεται στο μικρό Πέρα Νησί, κοντά στον υγρότοπο του Αμβρακικού. Τα σπίτια της αναπτύσσονται κυκλικά πάνω σε μικρό ύψωμα, έχοντας θέα στην κλειστή θάλασσα και τις αμμονησίδες. Στο λιμάνι της δένουν βάρκες και αλιευτικά και τα παραδοσιακά πριάρια.
Το όμορφο τοπίο γεμίζει το βλέμμα, ενώ ενδιαφέρον έχει ο βυζαντινός ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγιά. Χρονολογείται από τον 7ο ή κατά άλλους τον 10ο αιώνα και παραπέμπει στον σπάνιο τύπο του σταυροειδούς ημιεγγεγραμμένου με τρούλο ναού.
Αναμφίβολα τον πρώτο ρόλο παίζει εδώ το φυσικό περιβάλλον. Με αφετηρία την Κορωνησία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί σε έλη και βάλτους με φόντο τις λιμνοθάλασσες Τσουκαλιό, Λογαρού και Ροδιά. Στο Τσουκαλιό φωλιάζει ο σπάνιος και απειλούμενος αργυροπελεκάνος.
Μην παραλείψετε μία στάση στο χωριό Ανέζα, που οι οικολογικές οργανώσεις αποκαλούν «το χωριό των πελαργών». Βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την Κορωνησία και εκεί μπορείτε να δείτε τις μεγάλες φωλιές τους.
ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ
ΚΟΡΩΝΗΣΙΑnewsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com