Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

4+1 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να τρέφεσαι πιο υγιεινά καθημερινά

Το μυστικό για να χάσεις βάρος με υγιή τρόπο και να διατηρήσεις τα κιλά σου χαμηλά, δεν είναι άλλο παρά από την υγιεινή διατροφή. Οι εξαντλητικές δίαιτες, μπορεί μεν να έχουν άμεσα αποτελέσματα, καταπονούν δε απίστευτα τον οργανισμό σου και επίσης η απώλεια βάρους που προκαλούν είναι παροδική.
Πως όμως μπορείς να μπεις στο mode της υγιεινής διατροφής και να σταματήσεις να τρως μηχανικά βλακείες και άσχετες ώρες; Μην αγχώνεσαι καθόλου, μιας και δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Διάβασε παρακάτω 5 κόλπα που θα σε βοηθήσουν να τρως πιο σωστά και θα σε κάνουν κορμάρα.

Πρώτα σκέψου!

Είσαι καλεσμένη σε τραπέζι, θα βγεις για φαγητό ή γενικά θα βρεθείς κάπου που θα έχει φαγητό; Σκέψου από πριν τι επιλογές θα κάνεις και προσπάθησε να μείνεις σε αυτό το πλάνο. Επίσης, μην πας ποτέ πεινασμένη, γιατί θα φας πιο πολύ και θα πάρεις άχρηστες θερμίδες. Φρόντισε να έχεις τηρήσει ένα πρόγραμμα μικρών γευμάτων μέσα στη μέρα.

Βρες έξυπνες εναλλακτικές

Θέλεις να φας γλυκό μετά το βραδινό σου; Δεν είναι ανάγκη να φας σοκολάτες ή άλλα γλυκά, αφού μπορείς να απολαύσεις ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα και λίγη κανέλα. Μπορεί στο άκουσμα και μόνο να ξενερώνεις, αλλά τρώγοντας το θα δεις ότι θα καλύψει την όρεξη σου για γλυκό. Επίσης, αντί για τηγανιτές πατάτες, προτίμησε τις ψητές ή το ρύζι, αντί για καρμπονάρα, μαγείρεψε μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και αντί για νάτσος με τυρί, κάνε τσιπς τορτίγιας με μια ελαφριά σως από γιαούρτι.
Και να θυμάσαι, ότι αν τα ντουλάπια σου είναι γεμάτα από λιπαρά και ανθυγιεινά τρόφιμα, τότε θα έχεις θέμα. Άλλαξε τις επιλογές σου με πιο φυσικές και ελαφριές.

Απομόνωσε την εικόνα

Οκ, αν είσαι σπίτι μπορείς να αποφύγεις όλα τα λαχταριστά λιπαρά τρόφιμα, αν όμως είσαι έξω και π.χ. δίπλα σου έχει ένα κουτί με γλυκά, απλώς απομακρύνσου από εκεί και βγάλε τα από το οπτικό σου πεδίο, αν βασανίζεσαι τόσο. Μετά από λίγα λεπτά θα διαπιστώσεις ότι δεν τα θέλεις τόσο. Γενικά απέφυγε τη δοκιμή της μιας μπουκιάς, γιατί δεν πιάνει πάντα.

Σκέψου την Μεγάλη σου Εικόνα

Επικεντρώσου στον στόχο σου, σκέψου τι θα φοράς, πως θα δείχνεις, το ιδανικό σου βάρος και όλα αυτά που θέλεις για εσένα. Και μην ξεχνάς, κράτα στο μυαλό σου έναν ρεαλιστικό στόχο γιατί έτσι θα τον πετύχεις.

Μην είσαι υπερβολικά υπερβολικά αυστηρή με εσένα

Μπορείς να δώσεις μικρές στιγμές διατροφικής απόλαυσης στον εαυτό σου, όταν θέλει πραγματικά να φάει κάτι παραπάνω, χωρίς να έχεις τύψεις ή να τον κατηγορείς. Μετά μπορείς πάλι να επανέλθεις στο πρόγραμμα σου, αφού άλλωστε, ο στόχος σου είναι να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, που θα σε κάνει να νιώθεις χορτάτη και ευχαριστημένη. Δεν πρέπει να καταπιεστείς σε καμία περίπτωση.
Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, να ξέρεις ότι είναι το να νιώθεις πως βρίσκεσαι συνέχεια σε περίοδο δίαιτας. Κατά 99% θα αποτύχεις τον σκοπό σου.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com