Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης: Ποια χώρα έχει τους περισσότερους για το 2018

Οι μεγιστάνες της Γηραιάς ηπείρου σε απόλυτα νούμερα αλλά και ως ποσοστό του πληθυσμού της κάθε χώρας. Η θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας

Το χρήμα δεν κρύβεται τουλάχιστον από το Forbes και τις λίστες του. Κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλους όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, κατάφεραν να έχουν περιουσία πάνω από ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια τους βάζει στην σειρά και τους παρουσιάζει.
Το jakubmarian.com συγκέντρωσε σε ένα χάρτη όλους τους δισεκατομμυριούχους της Ευρώπης και πέρα από το απόλυτο αριθμό που διαθέτει η κάθε χώρα προχώρησε και στην αναγωγή ανά 10 εκατ. κατοίκους κάθε χώρας.
Οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης: Ποια χώρα έχει τους περισσότερους για το 2018
JAKUBMARIAN.COM
Έτσι πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδυκνίεται η Γερμανία με 123 δισεκατομυριούχους ενώ όταν γίνεται η αναγωγή με τον πληθυσμό το "στέμμα" πηγαίνει στην Κύπρο. Συγκεκριμένα η Μεγαλόνησος με πληθυσμό περίπου 850.000 ατόμων διαθέτει 7 δισσεκατομυριούχους από τους οποίους μόνο οι τρεις έχουν ελληνοκυπριακή καταγωγή, τα αδέλφια Στέλιος, Πόλυς και Κλέλια Χατζηιωάννου με την περιουσία του καθενός να διαμορφώνεται από 1,6 δισ. - 1,4 δισ. δολάρια.
Στη κορυφή της λίστας στην Κύπρο με 7 δισ. δολ. βρίσκεται ο 73χρόνος John Fredriksen, νορβηγικής καταγωγής ο οποίος απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα και η αυτοδημιούργητη αυτοκρατορία του περιλαμβάνει πετρελαιοφόρα, μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου και εγκαταστάσεις γεώτρησης.
Δεύτερος στην λίστα με περιουσία 3,1 δισ. δολ. είναι ο 51χρονος Yakir Gabay, ισραηλινής καταγωγής. Ο Gabay διαμένει στο Λονδίνο και είναι κάτοχος του 40,3% της Γερμανικής εταιρείας ακινήτων Aroundtown που διαχειρίζεται εμπορικά ακίνητα στην Ευρώπη και του 38% της Grand City Properties με 86.000 διαμερίσματα στη Γερμανία.
Στην επόμενη θέση ακολουθεί με 1,9 δισ. δολάρια ο τουρκοκύπριος Suat Gunsel, 65 ετών οποίος διαθέτει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στα κατεχόμενα, το Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής με 20.000 σπουδαστές, ενώ το 2018 αναμένεται να κάνει την εισαγωγή του στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο από το Πανεπιστήμιο.
Την λίστα για την Κύπρο συμπληρώνει, πίσω από τα αδέλφια Χατζηιωάννου, με περιουσία 1,3 δισ. δολαρίων ο 63χρόνος Surendra Hiranandani, ινδικής καταγωγής. Είναι ο μικρότερος αδερφός του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία ανάπτυξης γης στη Μουμπάι, Niranjan Hiranandani. Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του, αφορά τα ακίνητα και τις πολυτελείς κατοικίες.
Να αναφέρουμε ότι την Κύπρο ως ποσοστού του πληθυσμού ξεπερνούν δύο χώρες οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στον χάρτη λόγω πολύ μικρού πληθυσμού. Πρόκειται για το Μονακό το οποίο με τους 4 δισ. που διαθέτει η σχέση διαμορφώνεται σε 1.039 δισεκατομμυριούχους ανά 10 εκατ. πληθυσμού και το Λιχνενστάιν με έναν δισεκατομμυρίουχο ( 265,5 στα 10 εκατ. πληθυσμού). Όσο και αν φαίνεται παράξενο το πλούσιο Λουξεμβούργο δεν διαθέτει ούτε έναν δισεκατομμυριούχο σύμφωνα με το Forbes.
Η Ελλάδα με 4 δισεκατομμυρίουχους διαθέτει 3,7 δισεκατομμυριούχους ανά 10 εκατ. πληθυσμού.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com