Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

10 Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον «Ναυαγό»

Ο «Ναυαγός» ήταν μια ξεχωριστή επιτυχία όταν κυκλοφόρησε το 2000. Είχε το στοιχείο της περιπέτειας, αλλά ήταν και ένα υπαρξιακό δράμα. Επίσης, βοήθησε πολύ την καριέρα του Tom Hanks, ο οποίος έχασε 25 κιλά για να μπορέσει αν είναι πειστικός στον ρόλο του, ενώ ήταν μια σημαντική στροφή από τους κωμικούς ρόλους που είχε ως τότε.
Η ταινία έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως και έμεινε στην ιστορία. Διαβάστε παρακάτω 10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για την ταινία:
1. Ο Tom Hanks δεν ήθελε να αφηγηθεί μια συνηθισμένη ιστορία
Σε συνέντευξή του στην Guardian o Tom Hanks εξήγησε ότι, «Επειδή υπάρχει ένας στάνταρ τρόπος να πεις την ιστορία, δηλαδή να έχεις έναν πλούσιο, ενοχλητικό τύπο που δεν έχει επαφή με τα σημαντικά ζητήματα μπλα μπλα μπλα και μετά παίρνει το μάθημά του. Αλλά ο Chuck δεν έχει τέτοια επιφοίτηση.
Δεν ήθελα να δείξω έναν άνθρωπο που επιβάλλεται στο περιβάλλον του, αλλά την επίδραση που είχε το περιβάλλον σε αυτόν. Ήθελα να αφηγηθώ μια ιστορία που ήταν αρκετά απαγορευτική στις mainstream ταινίες, παίρνοντας έναν τύπο που ήταν παγιδευμένος, χωρίς εξωτερικές δυνάμεις, χωρίς πειρατές, χωρίς άλλους κακούς, και να την πούμε με έναν τρόπο που θα άλλαζε την παραδοσιακή κινηματογραφική δομή».
2. Ο σεναριογράφος απομονώθηκε σε νησί χάριν έρευνας
Ο William Broyles Jr. πέρασε αρκετές ημέρες μόνος του στην Θάλασσα του Κορτέζ στο Μεξκικό για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα. Έμαθε να χρησιμοποιεί καλάμι, πως να ανοίγει καρύδες, προσπάθησε να ανάψει φωτιά και γνώρισε μια μπάλα - τύπου Wilson. «Τότε κατάλαβα ότι δεν ήταν μια σωματική πρόκληση, αλλά μια συναισθηματική και πνευματική πρόκληση», είπε αργότερα σε συνέντευξή του.
3. Το θέμα της ταινίας συνοψίζεται σε δύο λέξεις
Όπως είπε ο Broyles στους Los Angeles Times, οι τελευταίες δύο λέξεις που ψελλίζει ο Noland «σ′ ευχαριστώ» στη γυναίκα στο φορτηγό - συνοψίζουν το έργο. «Η αποδοχή της μοίρας του, το ό,τι κάποια πράγματα δεν έχουν λογική. Και στο τέλος υπάρχει ευγνωμοσύνη».
4. Η Fedex δεν είχε πρόβλημα με την έμμεση συμμετοχή της στην ταινία
Όταν γύριζαν την ταινία, η εταιρεία μεταφορών FedEx δεν είχε ποτέ αεροπορικό ατύχημα - αν και έγινε ένα το 2009 και ένα το 2015 - ωστόσο, παρείχε τοποθεσίες για γυρίσματα στα κεντρικά της στο Μέμφις, το Λος Άντζελες και τη Μόσχα.
«Όταν το είδαμε από απόσταση, καταλάβαμε ότι δεν είναι τοποθέτηση προϊόντος αλλά χαρακτήρας στην ταινία», είπε ο Διευθυντής της εταιρίας το 2000. Έδειξαν ότι είχαν χιούμορ, όταν το 2003 γύρισαν μια διαφήμιση σε στυλ «Ναυαγού».
5. Ο Tom Hanks κόντεψε να πεθάνει
Πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα, ο Hanks είχε κοπεί άσχημα και μολύνθηκε. Στην πορεία έμαθε ότι πάρ′ ολίγον γλύτωσε τη σηψαιμία. «Ο γιατρός μου είπε, ”Χαζός είσαι, τι έπαθες εκεί; Θα μπορούσες να πεθάνεις!” κι εγώ ήμουν ”Α, δεν ξέρω”, αλλά πραγματικά είχα μια τεράστια φλεγμονή στο πόδι μου» - τόση ώστε να χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις μέρες. Μετά βέβαια, έπρεπε να διακόψουν τα γυρίσματα για άλλες τρεις εβδομάδες αφού ο γιατρός είπε ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο νερό».
6. Είχαν πολλές διαφορετικές καταλήξεις για τον Chuck
Σε συνέντευξή του για το, αρχικώς τιτλοφορούμενο, «Chuck της Ζούγκλας», ο Hanks έχει πει ότι σκέφτονταν διάφορα: ότι τον κυρίευσε η αυτολύπηση, ότι ξέχασε την πραγματικότητα π.χ. πως είναι οι υπολογιστές. «Μετά σκεφτήκαμε ότι θα είχε γίνει διάσημος και τι θα έκανε μετά - τον φανταστήκαμε και σε τηλεοπτική εκπομπή».
7. Ο Hanks θεωρεί ό,τι το αεροπορικό δυστύχημα «ήταν το καλύτερο πράγμα που του συνέβη»
Ο Hanks θεωρεί ότι το αεροπορικό δυστύχημα ήταν ό,τι καλύτερο για τον Chuck: «Είναι όπως οι άνθρωποι που φεύγουν από μια δουλειά που δεν τους καλύπτει χωρίς να έχουν σχεδιάσει το επόμενο βήμα τους. Είναι ενδιαφέρον αυτό».
8. Το Survivor κυκλοφόρησε αμέσως πριν τον Ναυαγό
Το Survivor έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ στις 31 Μαΐου του 2000, επτά μήνες πριν κυκλοφορήσει ο «Ναυαγός». Όπως και ο πρωταγωνιστής, έτσι και στο τηλεοπτικό ριάλιτι μια ομάδα ανθρώπων έχουν ξεμείνει σε μια εξωτική τοποθεσία και πρέπει ο ένας να συναγωνιστεί τον άλλο. Ο Hanks είχε πει ότι ανατρίχιασε που ήταν σε τόσο παρόμοιο πνεύμα.
9. Η ταινία οδήγησε στη δημιουργία της σειράς «Lost»
Η ιστορία έχει ως εξής: ο διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού ABC Entertainment, Lloyd Braun, ήθελε μια σειρά βασισμένη στον «Ναυαγό». Ο σεναριογράφος Jeffrey Lieber έγραψε κάτι για 8 με 10 χαρακτήρες και το τιτλοφόρησε Nowhere. Ο Braun όμως έδωσε το σενάριο του Lieber στον J.J.Abrams, που έδωσε την υπερφυσική διάσταση στην υπόθεση.
10. Μία από τις πρωτότυπες μπάλες Wilson δημοπρατήθηκε για ποσό-ρεκόρ
Το 2001, μια από τις τρεις Wilson μπάλες του βόλεϊ που «έπαιζαν» στην ταινία, πωλήθηκε σε online δημοπρασία. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, πωλήθηκε για 18.500 χιλ. δολάρια. Ωστόσο, μπορείτε να αγοράσετε μια από το τοπικό κατάστημα αθλητικών ειδών, για 20 ευρώ.
Πηγή: Mental Floss
huffingtonpost.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com