Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ανοιξιάτικο οδοιπορικό στην Γαύδο!

Επιστροφή λοιπόν, μετά από το χειμωνιάτικο οδοιπορικό, ξανά στον πανέμορφο τόπο. Σε ένα ανοιξιάτικο αυτήν την φορά ταξίδι, όπου η φύση στόλισε το νησί με τα όμορφα χρώματα της Άνοιξης. Έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα λευκά όρη, όπου έχουν λιγοστέψει τα χιόνια αυτήν την εποχή, σιγά σιγά υποδεχτήκαμε την άνοιξη. Το νησί άλλαξε μορφή, από το γκρίζο του ουρανού, την φουρτουνιασμένη θάλασσα και το πράσινο της γης, έχει πάρει διάφορα χρώματα από τα ανοιξιάτικα αγριολούλουδα. Παπαρούνες, λαδανιές, ρείκια, ορχιδέες, ανεμώνες, μαντιλίδες, η Κρητική ίριδα και το θαλασσινό κρινάκι, να έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Ζεστές ημέρες χωρίς αέρα και η θάλασσα πιο ήρεμη και ελκυστική, που σε προκαλεί να την απολαύσεις. Ο γαλάζιος ουρανός με λιγοστά τα σύννεφα, που δημιουργούν καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα και ανατολές, πραγματικούς πίνακες ζωγραφικής. Οι περίπατοι στα ατελείωτα μονοπάτια, που με τα χρώματα και αρωματικά βότανα, με κάνουν να αισθάνομαι πολύ όμορφα. Εξερευνήσεις σε άβατα σημεία του νησιού, που υπάρχουν πολλά θαλάσσια οστρακοειδή απολιθώματα, αλλά και σε μικρές και μεγάλες παραλίες με πανέμορφα βότσαλα, αμμοθύνες, χρυσαφένιες αμμουδιές και παράκτιες σπηλιές. Ερημιά και απόλυτη ησυχία παντού. Υπέροχα συναισθήματα με κυριεύουν. Εικόνες πανέμορφες, μια αληθινή παλέτα χρωμάτων το νησί, που μόνο σ΄ένα επίγειο παράδεισο, μπορείς να τις δεις και να τις απολαύσεις. Στην Γαύδο, σ΄αυτόν τον λατρεμένο τόπο, που η φύση πάντα με καλεί και δεν μπορώ να αντισταθώ!! «Θα φύγω μα την σκέψη μου, εδώ θα την αφήσω, για να ναι αιτία κι αφορμή, οπίσω να γυρίσω!!»



Πηγή άρθρου και φωτογραφιών εδώ:https://www.facebook.com/pg/Gavdos.Chania.Crete/photos/?tab=album&album_id=1767752576873793
Εκεί θα δείτε και περισσότερες φωτογραφίες.

Ευχαριστούμε πολύ τον διαχειριστή της σελίδας για την αναδημοσίευση του άρθρου.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com