Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο θησαυρός που κρύβεται στην ελληνική γη (pics)

Η ελληνική γη κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο εύφορες της Ευρώπης. Με τα παραδοσιακά προϊόντα, να έχουν χάσει την αξία τους, οι νέοι αγρότες αναζητούν νέες καλλιέργιες που μπορούν να αποδώσουν.
Την ώρα που η αγροτική οικονομία δέχεται χτυπήματα από τιμές και φορολογία, η τρούφα έρχεται να δώσει ανάσα, σε όσους την πιστέψουν και επενδύσουν. Σύμφωνα με το Bloomberg, η τρούφα πρόκειται να αποτελέσει χρυσάφι, τα επόμενα χρόνια, με τις τιμές της να ανεβαίνουν συνεχώς, όπως και η ζήτησή της από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Εώς τώρα η μεγαλύτερη αγορά τρούφας ήταν η γαλλική κουζίνα. Φέτος η αυστριακή και η γερμανική κουζίνα, προχώρησε σε μεγάλες παραγγελίες τρούφας, κυρίως από την Ιταλία. Η ελληνική τρούφα είναι καλύτερης ποιότητας, με συγκριτικό πλεονέκτημα παραγωγής, λόγω κλίματος και εδάφους.
Πέρυσι, οι ιταλικές τρούφες πωλούνταν για 3.500 δολάρια το μισό κιλό χονδρικής. Οι ελληνικές τρούφες είναι ελαφρώς φθηνότερες, με κόστος 3.150 δολάρια. Μεγάλο στοίχημα για την ελληνική αγορά, η διείσδυση στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στους χώρους της εστίασης τα επόμενα χρόνια.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com