Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Οι φυσικοί λιποδιαλύτες που βοηθούν στο αδυνάτισμα και επιταχύνουν το μεταβολισμό

Αυτό που σκέφτεσαι μετά τις γιορτές και μετά από όλες τις ατασθαλίες που έκανες, είναι το εξής: πώς θα χάσεις κιλά εύκολα και γρήγορα, χωρίς να στερηθείς ή να πεινάσεις. Η απάντηση φίλη μου είναι η ισορροπημένη διατροφή και πιο συγκεκριμένα μια διατροφή που θα περιλαμβάνει τροφές – φυσικούς λιποδιαλύτες! Αν τις έχεις ξανακούσει, ξέρεις περί τίνος πρόκειται, αν όχι να ξέρεις πως πρόκειται για τροφές υγιεινές, που διασπούν το λίπος με τον πιο φυσικό και κυρίως ακίνδυνο τρόπο. Ναι, έχουν αυτήν τη “μαγική ικανότητα”. Καίνε το λίπος σε όποιο σημείο και αν έχει αποθηκευτεί και βοηθούν αποτελεσματικά στο αδυνάτισμα. Τις βρίσκεις εύκολα αυτή την εποχή στο σούπερ μάρκετ, στην αγορά ή στο μανάβικό σου.
Η Κλινική Διαιτοολόγος – Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη, μας δίνει μια λίστα με 10 τρόφιμα που βοηθούν στην καύση του λίπους και επιταχύνουν τον μεταβολισμό! Πάμε να τα γνωρίσουμε ένα ένα και να μάθουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Πιπεριές
Αν θέλεις να χάσεις κιλά και οι πιπεριές σου αρέσουν, άρχισε να τρως σε μεγαλύτερη συχνότητα γιατί χάρη στην καψαϊκίνη (μια ουσία που περιέχεται κυρίως στις κόκκινες πιπεριές) αυξάνονται οι καύσεις του μεταβολισμού και εσύ αδυνατίζεις πιο εύκολα και γρήγορα! Βάλε λίγη φωτιά λοιπόν στη διατροφή σου!
Τροφές πλούσιες σε σίδηρο
Είναι ένα βασικό και πολύ σημαντικό θρεπτικό στοιχείο στον οργανισμό μας. Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό μας επιβραδύνει τις καύσεις του μεταβολισμού, μιας και ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες, ώστε να γίνεται η καύση του λίπους. Εκτός από τις φακές και το μοσχάρι, πλούσιες σε σίδηρο τροφές είναι τα οστρακοειδή, το αυγό, τα φασόλια, τα μανιτάρια και το σπανάκι.
Πράσινο τσάι
Οι διατροφολόγοι συνιστούν πάντα 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι μετά το μεσημεριανό στις δίαιτες. Γιατί; Γιατί είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας και έτσι λοιπόν κάνουμε περισσότερες καύσεις.
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Από μικρή σου έλεγαν να πίνεις πάντα ένα ποτήρι γάλα για να γίνεις δυνατή και υγιής. Και φυσικά έτσι είναι γιατί όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν στον οργανισμό ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση και την οικοδόμηση της μυϊκής μάζας, η οποία εξασφαλίζει και έναν ισχυρό μεταβολισμό. Να μην ξεχάσεις το γάλα και το γιαούρτι σου να είναι χαμηλό σε λιπαρά!
Άπαχη πρωτεΐνη
Η καλή και άπαχη πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση που συμβάλλει σε αυξημένες καύσεις άρα και στην απώλεια λίπους. Επιπλέον από το κρέας προσλαμβάνεις σίδηρο που όπως αναφέραμε και πριν, βοηθάει και αυτός στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.
Δημητριακά ολικής άλεσης
Τα δημητριακά ολικής, πέρα από πολύ υγιεινά, βοηθούν σε κάθε προσπάθεια για απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται γενικά σε όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στην καύση του λίπους, καθώς ο οργανισμός μας καταβάλλει έξτρα προσπάθεια για να τις διαλύσει. Καστανό ρύζι, μαύρο ψωμί, δημητριακά και μακαρόνια ολικής άλεσης αποτελούν καλές διατροφικές επιλογές για την ώθηση του μεταβολισμού σου.
Αμύγδαλα
Οι ξηροί καρποί όχι μόνο ενδείκνυνται για ένα πρόχειρο και χαμηλό σε θερμίδες σνακ αλλά ενδείκνυνται και για την απώλεια λίπους! Ιδιαίτερα τα αμύγδαλα, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες με υψηλή θερμογόνο δράση, οι οποίες συμβάλλουν σε αυξημένες καύσεις άρα και στην απώλεια λίπους. Μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα (30γρ) λοιπόν είναι ό,τι πρέπει για να χάσεις κιλά.
Λεμόνι
Το λεμόνι αποτελεί τον πιο δυνατό λιποδιαλύτη. Αν μάλιστα τα συνδυάσεις μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λίγο λάδι έχεις το πιο λιποδιαλυτό γεύμα. Και φυσικά μην ξεχνάς να το προσθέτεις σε κάθε γεύμα σου γιατί όπως είπαμε καίει αρκετό λίπος!
Νερό
Το νερό είναι από τους πιο σημαντικούς καταλύτες στην απώλεια βάρους και τη διατήρησή του. Το σώμα δεν λειτουργεί σωστά χωρίς επαρκή ποσότητα νερού και δεν μπορεί να μεταβολίσει αποτελεσματικά το αποθηκευμένο λίπος. Πίνοντας άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της μέρας,αποφεύγεις την κατακράτηση υγρών στο σώμα και βοηθάς στην καλή λειτουργία των νεφρών και του συκωτιού.
Επιμέλεια: Ιωάννα Κούρου
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com