Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τέσσερις εναλλακτικές χρήσεις του τσαγιού

Το τσάι συντροφεύει πολλά πρωινά και απογεύματά μας κυρίως το χειμώνα.
Μόλις, όμως, απολαύσετε το τσάι σας, δεν χρειάζεται να πετάξετε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια καθώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε εναλλακτικά όπως επίσης και την ποσότητα τσαγιού που δεν ήπιατε και έχει μείνει στο φλιτζάνι.
Δείτε παρακάτω μερικές χρήσεις τους...

Βοηθά στο πλύσιμο των πολύ βρόμικων σκευών μαγειρικής

Γεμίστε ένα βρόμικο κατσαρολάκι ή ένα τηγάνι με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Αφήστε το σκεύος σας να μουλιάσει ένα ολόκληρο βράδυ. Το οξύ του τσαγιού βοηθάει να διασπάσει τα λίπη από τα σκεύη και να γίνει το καθάρισμά του πολύ πιο εύκολο.

Αρωματίζει το ρύζι

Αν θέλετε να δώσετε ένα όμορφο άρωμα στο ρύζι σας μπορείτε απλά να ρίξετε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού μέσα στο βραστό νερό. Το ρύζι σας θα αποκτήσει έτσι ένα υπέροχο άρωμα.

Γυαλίζει τα έπιπλά σας

Για να φρεσκάρετε τα ξύλινα πατώματα και τα έπιπλά σας μπορείτε να βράσετε 5-10 φακελάκια τσαγιού και ρίξτε τα σε έναν κουβά με νερό. Σφουγγαρίστε κανονικά το πάτωμά σας με αυτό το μείγμα ή καθαρίστε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα πανί.

Αναζωογονεί τα μαλλιά

Ρίξτε κρύο αλλά φρέσκο τσάι στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Έπειτα λούστε κανονικά τα μαλλιά σας και βάλτε τους και κοντίσιονερ. Αν θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα βάλτε τους πράσινο τσάι, ενώ αν θέλετε να τους δώσετε έξτρα λάμψη, βάλτε τους μαύρο τσάι.

newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com