Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ένας νέος χάρτης αποκαλύπτει τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο από άποψη υγείας, σωματικής και οδικής ασφάλειας

Το International SOS and Control Risks, η ομάδα ειδικών πάνω σε θέματα ιατρικής και ταξιδιωτικής ασφάλειας, σχεδίασε πριν λίγες μέρες ένα νέο διαδραστικό χάρτη και τον δημοσίευσε στο ίντερνετ για να ενημερώσει και προστατεύσει τους ταξιδιώτες από πιθανούς κινδύνους.
Ο «Travel Risk Map» δείχνει τα ποσοστά επικινδυνότητας που έχει κάθε χώρα στον κόσμο για το 2018, όσον αφορά στον ιατρικό τομέα, την σωματική ασφάλεια και την ασφάλεια στους δρόμους. Ο χρήστης απλά πληκτρολογεί την πόλη/χώρα που θέλει να επισκεφθεί και αυτόματα ο χάρτης εμφανίζει τα ρίσκα που μπορεί να διατρέξει σε εκείνη την τοποθεσία, βάσει των παραπάνω παραμέτρων.
Σύμφωνα με τον χάρτη, χώρες όπως η Λιβύη, το Μάλι, το Αφγανιστάν και η Συρία εμπεριέχουν τη μεγαλύτερη απειλή για τη σωματική ασφάλεια των ταξιδιωτών, ενώ το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη είναι οι πλέον επικίνδυνες περιοχές όσον αφορά την οδική ασφάλεια.
Το Ipsos Mori Business Resilience Trends Watch 2018 ανακάλυψε πως σχεδόν τα 2/3 των ανθρώπων (63%) πιστεύουν πως οι κίνδυνοι στα ταξίδια έχουν αυξηθεί μέσα στην τελευταία χρονιά, με τις απειλές για σωματική ασφάλεια και τις φυσικές καταστροφές να αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες για αλλαγή ταξιδιωτικών σχεδίων.
Η μελέτη του Ipsos Mori ανακάλυψε επίσης πως το 58% των ανθρώπων που κάνουν πολλά επαγγελματικά ταξίδια, άλλαξαν το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα λόγω διάφορων απειλών ασφαλείας. Σχεδόν οι μισοί (43%) έπρεπε να τροποποιήσουν τα επαγγελματικά τους ταξιδιωτικά σχέδια λόγω φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων ακραίων καιρικών συνθηκών.
Παρόλα αυτά, ο νέος αυτός χάρτης δείχνει πως οι παράγοντες κινδύνου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν μειωθεί σημαντικά, λόγω της βελτιστοποίησης των τοπικών συστημάτων υγείας.
Μπείτε εδώ για να περιηγηθείτε στον Travel Risk Map 2018.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com