Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τρεις καθημερινές συνήθειες που τρέφουν το άγχος μας

Κάποιοι θα πείτε, «μα το άγχος μπορεί να είναι και παραγωγικό». Σύμφωνοι, όμως περάσει τα όρια και αρχίσει να παράγει εκείνο αρνητικές σκέψεις στο μυαλό μας, τότε δεν είναι. Και έχει άμεσο αντίκτυπο εκτός από τον ψυχισμό μας και στο σώμα μας.
Είναι δύσκολο να απαλλαγείς από το άγχος. Όμως υπάρχουν κάποιες αθώες καθημερινές συνήθειες που μάλλον δεν είναι και τόσο αθώες όσο μοιάζουν και που δεν είναι δύσκολο να κοπούν, ώστε να σταματήσουν να τρέφουν το άγχος μας.
Ορίστε 3 από αυτές:
Είστε μόνοι για μεγάλα διαστήματα της ημέρας
Όσοι έχουν άγχος συνηθίζουν να απομονώνονται. Όμως αν περνάτε πολύ χρόνο στο σπίτι μόνος σας ή αν είστε γενικά μόνοι και δεν περνάτε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, το άγχος θα παραμείνει και θα αυξηθεί. Προσπαθήστε να βγείτε, να δείτε φίλους, παλιούς και νέους. Δεν χρειάζεται να γίνεται υπερ-κοινωνικός ξαφνικά. Αλλά μια συνάντηση με τον φίλο, τον συγγενή ή έναν συνάδελφο, μπορεί να βοηθήσει.
Είστε συνέχεια στα social media
Πόσες ώρες είστε στο Facebook, στο Twitter ή σε άλλα social media; Αν τα χρησιμοποιείτε συχνά ή συνεχόμενα τότε η χαρά της δικτύωσης γίνεται εθισμός και σας τρώει όλο τον προσωπικό σας χρόνο. Το άγχος δημιουργείται αφού ο χρόνος σας δεν είναι πια παραγωγικός και οι υποχρεώσεις δεν προλαβαίνουν να γίνουν.
Ανάλυση των πάντων, ακόμα και της πιο μικρής λεπτομέρειας
Όταν ο άνθρωπος «σταματάει» κάπου, είτε σε μια παρεξήγηση με κάποιον οικείο του ή με ένα θέμα στην δουλειά, τότε δεν «προχωράει». Αυτό του δημιουργεί άγχος, όπως αναφέρουν και οι ειδικοί. Επιστημονικές ενδείξεις λένε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε κατάθλιψη. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε λοιπόν το πρόβλημα, αλλά την λύση του. Αν είναι κάτι που δεν περνάει από το χέρι σας, απλά μάθετε να συμβιώνετε με αυτό. Η ανεκτικότητα και το να μάθετε να ζείτε και μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας, είναι ένα προσόν που θα σας βοηθήσει να σταματήσετε να σπαταλάτε χρόνο σε πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com