Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Το Viaje Fantástico στην Αβάνα της Κούβας

Κανείς δεν ξέρει το νόημα πίσω από το γιγάντιο άγαλμα μιας γυμνής γυναίκας που κρατάει ένα πιρούνι και είναι καβάλα σε έναν κόκορα

Υπάρχει ένα παράξενο, ορειχάλκινο άγαλμα στην Plaza Vieja της Αβάνας. Μια γυμνή γυναίκα κάθεται πάνω σε έναν μεγάλο, φτερωτό κόκορα ενώ στα πόδια της φοράει γόβες και στον δεξιό ώμο της ακουμπάει ένα μεγάλο πιρούνι. Ο κόκορας, πολύ στωικός, κοιτάζει μπροστά.

Κανείς δεν ξέρει το νόημα πίσω από το αινιγματικό γλυπτό που ονομάζεται Viaje Fantástico, που στα ισπανικά σημαίνει "φανταστικό ταξίδι". Όπως αναφέρουν ορισμένες θεωρίες στο διαδίκτυο, το γλυπτό μπορεί να έχει μια σεξουαλική έννοια, μιας και ο κόκορας συνδέεται με τα αρσενικά γεννητικά όργανα. Ή, στην τελική, μπορεί απλώς να είναι μια μορφή της φαντασίας του γλύπτη και δεν έχει κανένα μεγαλύτερο συμβολισμό.


Ο Κουβανός, ζωγράφος, γλύπτης και εικονογράφος Roberto Fabelo, εγκατέστησε το γλυπτό στην Plaza Vieja το 2012 χωρίς κάποια εξήγηση ή πινακίδα. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Τέχνης το 2004, παρουσιάζει συχνά γυμνές γυναίκες με πουλιά στο έργο του.

από: atlas obscura

3otiko 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com