Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς ένας βράχος έγινε από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στον κόσμο;

Αναμφισβήτητα έχετε δει φωτογραφίες της – μια ασβεστολιθική νησίδα με πράσινο πάνω σε τιρκουάζ νερά. Έχει ύψος 20 μέτρα και είναι γνωστή ως Ko Tapu, μέρος ενός μεγαλύτερου νησιού κοντά στην ακτή της Ταϊλάνδης γνωστού ως Khao Phing Kan. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από αυτήν την σουρεαλιστική εικόνα και την όμορφη τοποθεσία; Ο σχηματισμός του Ko Tapu χρονολογείται εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά το τμήμα αυτό κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση με τη βοήθεια ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες του Χόλιγουντ: τον James Bond.

Μετά από τις εμφανίσεις του σε αρκετές από τις ταινίες αυτές, συμπεριλαμβανομένων των “Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο” και “Tomorrow Never Dies”, το Khao Phing Kan αναφερόταν σχεδόν αποκλειστικά ως “Το νησί του James Bond”. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η κάποτε απομακρυσμένη τοποθεσία που κατοικούνταν μόνο από αυτόχθονες πληθυσμούς να γίνει σύντομα ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας – και όχι μόνο.

Για να διασφαλιστεί η προστασία της τοποθεσίας αλλά και το οικοσύστημα για τα επόμενα χρόνια, η περιοχή χαρακτηρίστηκε το 1981 ως μέρος του Εθνικού Πάρκου Ao Phang Nga Marine. Μάλιστα, το 1988 εγκρίθηκε ένα μέτρο προστασίας που απαγορεύει στους τουρίστες να πλησιάζουν στο Ko Tapu, που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια της διάβρωσης και των ζημιών από την εισροή επισκεπτών τα παλαιότερα χρόνια.
perierga.gr - Η ιστορία μιας πολυφωτογραφημένης καλοκαιρινής τοποθεσίας!
perierga.gr - Η ιστορία μιας πολυφωτογραφημένης καλοκαιρινής τοποθεσίας!
perierga.gr - Η ιστορία μιας πολυφωτογραφημένης καλοκαιρινής τοποθεσίας!
perierga.gr - Η ιστορία μιας πολυφωτογραφημένης καλοκαιρινής τοποθεσίας!
perierga.gr - Η ιστορία μιας πολυφωτογραφημένης καλοκαιρινής τοποθεσίας!perierga.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com