Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η φωτογραφία και το κείμενο που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο (pics)

Η φωτογραφία αυτή ανέβηκε από την Shanna Niehaus, μητέρα του 5χρονου Kainoa, στην σελίδα “Love What Matters” στο Facebook και μαζί με το κείμενο που την συνόδευε συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο.
Η Shanna Niehaus έγραψε:
Βλέπετε αυτή την στιγμή; Ποτέ δεν έχω ξαναζήσει μια στιγμή σαν κι αυτή. Χθες, ήταν η πρώτη μέρα που ο 5χρονος γιος μου που είναι αυτιστικός, γνώρισε τον καινούργιο του φίλο Tornado, ένα σκύλο για αυτιστικά παιδιά. Είμαστε Αμερικανοί που ζούμε στο εξωτερικό, στην Ιαπωνία, και προετοιμαζόμασταν περίπου δυο χρόνια για να γνωρίσουμε τον Tornado.
Αυτή η φωτογραφία δείχνει το πρόσωπο μια μητέρας που είδε το παιδί της, το οποίο δεν μπορεί να αγκαλιάσει, να το κάνει μπάνιο, να ξαπλώσει μαζί του ή ακόμα να το ντύσει, ν α ξαπλώνει πάνω στον σκύλο με την θέληση του, έχοντας μια ζεστή και σιωπηλή σύνδεση. Αυτό είναι το πρόσωπο μιας μητέρας που έχει δει τον γιο της να έχει αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες επαφής στην παιδική χαρά, προκειμένου να αποκτήσει έναν φίλο. Και σε όλες τις μορφές επικοινωνίας. Μια μητέρα που καθόταν με τον γιο της την νύχτα, ενώ έκλαιγε για μήνες, επειδή δεν είχε καμία ουσιαστική επαφή με κάποιον εκτός της οικογένειας, όσο σκληρά κι αν προσπαθεί και όσο σκληρά κι αν δουλεύει στις θεραπείες αυτισμού. Δεν έχουν αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο γι' αυτόν. Και τώρα κάθεται πίσω από τον γιο της, σιωπηλά, κοιτώντας αυτή την στιγμή, με κομμένη την ανάσα και χωρίς να λέει ούτε λέξη.
Αξίζει κάθε μάχη , κάθε διάγνωση, κάθε έξοδο, κάθε αίτηση, κάθε σχολική συνάντηση, κάθε δάκρυ, κάθε βήμα μπροστά και κάθε θαύμα που μπορεί να φέρει το άγνωστο μέλλον. Με έναν τρόπο, λόγω του Tornado, ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά. Σαν μητέρα έχω δει αμέτρητες επίπονες στιγμές που ο γιος μου έχει περάσει και έχω βάλει τα κλάματα. Χθες όμως έκλαψα για έναν διαφορετικό λόγο. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω.
Είναι δύσκολο να φανταστούμε τι περνάει μια μητέρα που δεν μπορεί να αγκαλιάσει το παιδί της, επειδή μπορεί να πάθει κρίση πανικού. Τα παιδιά με αυτισμό δυσκολεύονται πολύ να επικοινωνήσουν με τους άλλους γύρω τους. Γι' αυτό και μερικοί σκύλοι είναι εκπαιδευμένοι για να τους βοηθήσουν. Μπορούν να ηρεμήσουν το παιδί όταν έχει κρίση πανικού, να τα προσέχουν και να ειδοποιήσουν τους γονείς τους αν κάτι συμβεί. Τα αυτιστικά παιδιά πολλές φορές βρίσκουν πιο εύκολο να επικοινωνήσουν με ένα σκύλο, επειδή συμπεριφέρονται διαφορετικά στους ανθρώπους.
Ο αυτισμός δεν είναι αρρώστια. Είναι μια μοναδική μορφή ανάπτυξης. Δεν θεραπεύεται με φάρμακα, αλλά οι σκύλοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που το περνούν, ώστε να ανταπεξέλθουν σε ορισμένες δυσκολίες. Η φροντίδα, η ζεστασιά και η αφοσίωση που δείχνουν μπορεί να προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια σε παιδιά, ώστε να συνδεθούν με τον κόσμο γύρω τους.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com