Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Independent: Πώς να επιβιώσεις σε μια τρομοκρατική επίθεση

Η εικόνα ενός νεαρού άντρα να τρέχει, κρατώντας στο χέρι του το ποτήρι με τη μπίρα του, προσπαθώντας να μη του χυθεί ούτε σταγόνα, την ώρα που ο τρόμος χτυπούσε το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, είναι μια από τις πιο διαδεδομένες των τελευταίων ημερών στο διαδίκτυο.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που αστειεύτηκαν και απόρησαν γιατί δεν την πέταξε για να τρέξει γρηγορότερα… Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Ιndependent, ο άντρας αυτός έκανε τελικά το σωστό για την ασφάλειά του.

Όπως υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός των βρετανικών ειδικών δυνάμεων John Geddes, ένα ποτήρι γεμάτο με μπίρα θα μπορούσε να σε βοηθήσει να επιβιώσεις από μια επίθεση τρομοκράτη με μαχαίρι. Ρίχνοντας στον επιτιθέμενο το υγρό, είτε ζεστό είτε κρύο, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσής σου.
Ο Geddes προτείνει επίσης ένα χτύπημα στο κεφάλι του τρομοκράτη με έναν χαρτοφύλακα ή μία ομπρέλα ή ένα σκαμνί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καλύτερη προσέγγιση όταν αντιμετωπίζεις έναν επιτιθέμενο, είναι να συνασπίζεσαι με τους ανθρώπους γύρω σου και να δουλέψεις ομαδικά για να τον νικήσεις.
Η χειρότερη τακτική είναι να κάτσεις άοπλος στο πάτωμα, λέει. «Πρέπει να πάρεις ό,τι βρεις γύρω σου και να το πετάξεις», δηλώνει. «Μπορείς να τρέξεις γρήγορα μακριά, αλλά για μερικούς ανθρώπους δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, άρα πρέπει να παλέψεις. Οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο».
Αν είσαι σε εστιατόριο, προτείνει, πέταξε μαχαίρια, πιρούνια, καρέκλες, μπουκάλια και ακόμη καλύτερα ένα τραπέζι προς τον επιτιθέμενο. «Και αυτοί ματώνουν, όπως κι εσύ, είναι άνθρωποι. Μια κανάτα με μπύρα είναι ότι πρέπει για να τους ρίξεις στο πρόσωπο. Πρέπει για μια στιγμή να γίνεις με τους γύρω σου ένα γκρουπ από χούλιγκαν και πρέπει να επιτίθεσαι από πίσω στο κεφάλι».
innewsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com