Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η περιοχή που απαγόρευσε το αλκοόλ αλλά το μετάνιωσε

Το νότιο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας αποφάσισε να χαλαρώσει την απαγόρευση που είχε επιβάλει στην εμπορία και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, με την κυβέρνηση να ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση που προέβλεπε λουκέτο σε όλα τα μπαρ εκτός από εκείνα που βρίσκονταν σε πεντάστερα ξενοδοχεία.
Η νέα πολιτική του κρατιδίου προβλέπει ότι και άλλα ξενοδοχεία θα μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ, ενώ νέα μπαρ θα έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν για άδεια, σύμφωνα με το BBC. Η κυβέρνηση τόνισε πως πιστεύει στη συγκράτηση και όχι στην απαγόρευση.
Σύμφωνα με αρμόδιο υπουργό, έχει παρατηρηθεί «μια σημαντική αύξηση στην κατάχρηση ουσιών» από το 2015 όταν εγκρίθηκαν οι απαγορεύσεις. «Η απαγόρευση δεν πέτυχε πουθενά στον κόσμο. Βοήθησε μόνο το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αλκοολούχων ποτών. Εδώ στην Κεράλα βιώνουμε μια επικίνδυνη κατάσταση όπου ο αλκοολισμός μετατρέπεται σε χρήση ναρκωτικών, αποτελώντας μια απειλή για την κοινωνία», τόνισε.
Ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων της περιοχής προέρχεται από τον τουρισμό και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η απαγόρευση του αλκοόλ έχει πλήξει σημαντικά αυτόν τον τομέα.
Πριν την απαγόρευση, η περιοχή είχε τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ ανά κάτοικο στην Ινδία.

newsbeast.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com