Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αναθεωρείται το σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική.

Το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα ξεσκέπασε την ανεπάρκεια στη φύλαξη της περιοχής, τα συνεχώς αυξανόμενα επίπεδα της εγκληματικότητας, αλλά και την απουσία της αστυνομίας.
Ενδεικτικό είναι πως και από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι έγινε αργά αντιληπτό το «κενό» της ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές αυτές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «μήτρα» του εγκλήματος όλης της Αττικής και τώρα θέλουν να ενδυναμωθεί και το πληροφοριακό της δίκτυο στη δυτική Αττική. Το αναθεωρημένο σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική.
Τι αλλάζει σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ.:

  • Στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα θα περιπολούν καθημερινά 120 αστυνομικοί.
  • Θα ακολουθούν εβδομαδιαίες αστυνομικές επιχειρήσεις τροχαίας, αστυνόμευσης και πάταξης της μικροεγκληματικότητας. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα, που ανήκουν σε Ρομά, είναι ανασφάλιστα, οι οδηγοί δεν έχουν άδειες οδήγησης με τους δρόμους να γεμίζουν με ανήλικα που οδηγούν οχήματα.
  • Ανά 15 ημέρες θα γίνονται δύο στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες). Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208 (το μήνα θα απασχολούνται 1.200 άνδρες).
  • Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν και 160 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και 15 περιπολικά που επίσης θα περιπολούν τη περιοχή.
Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι περισσότερες στοχευμένες συλλήψεις βάση του πληροφοριακού δικτύου που πρέπει να ενδυναμωθεί.
thriassio.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com