Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τρία πολύ βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

Σύμφωνα έρευνες, οι  περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις ξεκινούν από την κουζίνα μας;

Υπάρχουν διάφορα μέρη και αντικείμενα τα οποία, χωρίς να το ξέρουμε, αποτελούν εστίες μικροβίων και είναι πιο βρώμικα ακόμη και από αντικείμενα της τουαλέτας.
Δείτε παρακάτω τρία από αυτά...
1. Νεροχύτης
Κολοβακτηρίδια εντοπίστηκαν σε ποσοστό 44% από τις κουζίνες, ενώ το συγγενικό τους εσερίχια κόλι στο 15% –κυρίως στα δείγματα που συνέλεξαν οι ερευνητές μέσα ή γύρω από τον νεροχύτη της κουζίνας. Όπως εξηγούν οι ειδικοί,, οι υγρές επιφάνειες της κουζίνας είναι και οι πιο επικίνδυνες, αφού η υγρασία αποτελεί παράγοντα που διευκολύνει την ανάπτυξη και τη διασπορά των μικροβίων.
2. Πλάκες κοπής
Οι πλάκες κοπής έρχονται σε επαφή με πολλά διαφορετικά τρόφιμα, επομένως είναι σημαντικό να τις πλένουμε συχνά και σωστά –ιδανικά μετά την επαφή με κάθε διαφορετικό τρόφιμο αλλά κυρίως αφού κόψουμε λαχανικά χωρίς να τα έχουμε πλύνει ή ωμό κρέας. Περίπου μία στις 4 (23%) από τις πλάκες κοπής που εξέτασαν οι ερευνητές ήταν βρόμικες, ενώ πολύ περισσότερες (76%) ήταν υπερβολικά φθαρμένες, με βαθιές χαρακιές και σπασίματα στην επιφάνειά τους, σημεία όπου τα βακτήρια μπορούν εύκολα να κρυφτούν.
3. Πετσέτες & σφουγγαράκια
Σε έρευνα που έγινε, σε ποσοστό περίπου 45% των σπιτιών εντοπίστηκε τουλάχιστον ένας παθογόνος μικροοργανισμός που μεταφέρεται μέσω των τροφίμων και, σε σύγκριση με άλλα σημεία της κουζίνας, τα σφουγγαράκια των πιάτων κουβαλούσαν το μεγαλύτερο μικροβιακό φορτίο –ποσοστό 64% από αυτά που μελετήθηκαν ήταν μολυσμένα με βακτήρια. «Τα σφουγγαράκια αποτελούν δεξαμενή βακτηρίων» αναφέρει ειδικός «Το χειρότερο όμως είναι ότι αν υπάρχουν βακτήρια του σταφυλόκοκκου ή κολοβακτηρίδια στα σφουγγαράκια ή στις πετσέτες της κουζίνας είναι πιθανό να υπάρχουν και σε άλλα σημεία της κουζίνας. Αν χρησιμοποιούμε τα σφουγγαράκια και τις πετσέτες για να καθαρίσουμε τον πάγκο ή άλλα σημεία, τότε τα βακτήρια θα εξαπλωθούν» συμπληρώνει η καθηγήτρια.
baby.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com