Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

17 Μαΐου: Γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Ποιοι «κατεβάζουν ρολά» την Τετάρτη

Το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αφορά η Πανελλαδική απεργία που εξήγγειλαν για μεθαύριο Τετάρτη 17 Μαΐου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Παραλύει ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας την Τετάρτη, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη γενική Πανελλαδική απεργία ενόψει της ψήφισης των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών και φέρνουν μειώσεις στις συντάξεις και αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις. Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εξής:
* Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) προκήρυξε πανελλαδική απεργία, στην οποία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς, οι ανακοινώσεις των οποίων αναμένονται.
* Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία της στις 10 το πρωί της Τετάρτης.
* Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου.
* Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια»

Αναμένεται να οριστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αυτό που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί είναι οι στάσεις εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ στις 16, 17 και 18 Μαΐου

Αύριο, Τρίτη, 16 Μαΐου η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 16.00 ενώ στις 17 και στις 18 Μαΐου (Τετάρτη και Πέμπτη) η στάση θα ισχύσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com