Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Στο αντιμνημόνιο δεν χωρούν καπεταναίοι οπλαρχηγοί και μπουλουκτσήδες!

Όλοι συμφωνούμε σε πράγματα που ειναι αυτονόητα εκ των οποίων αναφέρω μερικά:
Το κοινοβούλιο αποτελεί πλέον διεκπεραιωτή και επικυρωτή αποφάσεων που λαμβάνονται εκτός Ελλάδας
Τα υπουργεία δεν έχουν τη δυνατότητα άσκησης δικής τους πολιτικής χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και επικύρωσή από τοποτηρητές των δανειστών.
Οι χρεοκοπημένες τράπεζες ειναι οικονομικά ζομπι που τρέφονται από το αίμα και τον μόχθο του ελληνικού λαού ενώ ανήκουν σε ξένα Funds.
Η δημόσια περιουσία βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο των δανειστών και ξεπουλιέται σε ξένα οικονομικά συμφέροντα και ντόπιους συνεργάτες τους
Η ιδιωτική περιουσία του ελληνικού λαού πλειστηριάζεται και κατάσχεται σπίτι- σπίτι και κτήμα-κτήμα για χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες.
Η ανεργία φτάνει στο 30% του δυναμικού της χώρας και η νεολαία μας στην οποία κάθε οικογένεια επένδυσε στην μόρφωση της, εξωθείται στη μετανάστευση.
Η νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη είναι είδος πολυτελείας για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι ζουν στην εξαθλίωση, ενώ η πρώην ευημερούσα μεσαία τάξη εξοντώνεται και οδεύει προς τη φτωχοποίηση.
Η εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική της χώρας, χαρακτηρίζεται από την ενδοτικότητα και υποχωρητικότητα
Ο «εκσυγχρονισμός» και ο εξευρωπαϊσμός  στην Ελλάδα δομήθηκε επανακατασκευή του ανθρώπου-ραγιά της Γερμανίας και των ισχυρών.
Η επιβαλλόμενη από την ΕΕ μεταναστευτική πολιτική έχει μετατρέψει τη χώρα μας σ‘ ένα απέραντο στρατόπεδο εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών, που αποτελούν θύματα ιμπεριαλιστικών πολιτικών.
Συμφωνούμε ακόμη και στην αποδέσμευση  της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. στην εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών  στην έκδοση νέου εθνικού νομίσματος στην ανάγκη σχεδιασμού για την ομαλή μετάβαση στον νέο νόμισμα  χωρίς συνέπειες για τους Έλληνες
Συμφωνούμε ακομη στην αναθεώρηση του συντάγματος από τον λαό στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στην μη ασυλία των βουλευτών και αιρετών για ποινικά αδικήματα, στην λογοδοσία, στην ανεξάρτητη και αυτοδιοίκητη δικαιοσύνη
Παρόλα αυτά γύρω μας παρατηρούμε την μοριοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και της πολιτικής ζωής. Οι ατομικές στρατηγικές θριαμβεύουν  τόσο στην καθημερινή  ζωή των πολιτών όσο και στην πολιτική ζωή.
Από το Δημοψήφισμα και μετά  κάθε ένας παίρνει  μια μικρή ομάδα φτιάχνει ένα κόμμα και τρέχει να εκτεθεί πολιτικά με ένα δικό του σχέδιο φιλοδοξώντας να ηγηθεί της ελληνικής κοινωνίας
Καμιά ομαδικότητα καμιά διάθεση για συλλογική δουλειά. Ο καθένας παίρνει την μπάλα και τρέχει μόνος του να βάλει γκολ.  Όμως τα λιγοστά γκολ δεν μετράνε για την Ελλάδα αλλά για τον ίδιο
Το κομματικό συμφέρον δεν αφήνει να  δημιουργηθεί μια μινιμουμ συμμαχία και συνεργασία  για το Εθνικό συμφέρον
Γνωρίζαμε ότι στα δεξιά κυριαρχούν οι φατρίες  και τα πρόσωπα
Όμως εσχάτως το ίδιο βλέπουμε και στα αριστερά και μας ξαφνιάζει δυσάρεστα. Ο ατομισμός, η  προσωπική στρατηγική, λεκτικές και ελάσσονες  διάφορες για τον τελικό στόχο κυριαρχούν.
Ενώ η πορεια ειναι κοινή  δημιουργούν όλοι προϋποθέσεις  για την εκκίνηση της
Ειδικά μετά το δημοψήφισμα και την στροφή Τσιπρα μόνο ατομικές στρατηγικές ξεδιπλώθηκαν (επενδεδυμένες με σχέδιο χρώματα  σημαίες και συνθήματα) προσπαθώντας να καλύψουν το κενό ηγεσίας.
Γέμισε η πολιτική ζωή καπεταναίους, μπουλουκτσήδες και μικρο στρατηγικές.   Μικρά κόμματα και  οπλαρχηγοί  παντού.
Όμως κοινωνία βράζει από αντιμνημονιακούς. Σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό σε κάθε ομάδα είναι πλειοψηφία  και συμφωνούν στα όσα αναφερθήκαν.
Λείπει μια κοινή βάση συνένωσης όλων αυτών σε μια αληθινά ανατρεπτική πολιτική δομή. Λείπουν οι ατομικές υπερβάσεις που ειναι αναγκαίες.
Όλοι και όλα κρίνονται αυτές τις μέρες και τους μήνες που  τρέχουν. Ο ατομισμός ειναι κατώτερος της αναγκαιότητας των  κρισίμων στιγμών της χώρας.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com