Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Tροφές που δεν πρέπει να καταναλώνουμε ωμές

Όλοι ξέρουμε πως το να καταναλώνουμε ωμό κρέας και κοτόπουλο είναι επικίνδυνο. Eπίσης, η μητέρα σας δεν σας άφηνε ποτέ όταν ήσασταν παιδιά να τρώτε τη ζύμη από το γλυκό που ετοίμαζε παρόλο που μύριζε τόσο ωραία... Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες τροφές που δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε ωμές. Ανακαλύψτε τις!
Πατάτες
Η ωμή πατάτα σε ένα φαγητό είναι κάτι που δεν μας αρέσει, αλλά και κάτι που δεν πρέπει να μας αρέσει. Το μη μαγειρεμένο άμυλο της πατάτας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη, αέρια και τυμπανισμό. Για μεγαλύτερα οφέλη και μικρότερο κίνδυνο ψήστε τις πατάτες, κάντε τις στον ατμό, σοτάρετέ τις ή μαγειρέψτε τις. Και αποφύγετε τις πράσινες πατάτες, γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα της δηλητηριώδους τοξίνης σολανίνης, που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και ναυτία, ακόμη κι όταν καταναλωθεί σε μικρές δόσεις.

Λαχανάκια
Mην καταναλώνετε ωμά τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο, τα γογγύλια, το νεροκάρδαμο, τα ραπανάκια, η ρόκα και το κουνουπίδι. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τα μαγειρεύουμε, είναι επειδή το μαγείρεμα κάνει τα σάκχαρα που περιέχουν πιο εύπεπτα.
Επίσης, σε αυτά μπορεί να βρίσκονται επικίνδυνα βακτήρια, όπως σαλμονέλα, E. coli και λιστέρια, για αυτό και είναι καλό να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους, από τα μικρά παιδιά, τις εγκύους, τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους.

Κόκκινα φασόλια
Έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και αποτελούν μια πολύτιμη διατροφικά και οικονομική προσθήκη στη διατροφή σας. Aπλά φροντίστε να τα μαγειρέψετε πρώτα. Η κατανάλωση ωμών κόκκινων φασολιών μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετό και διάρροια, λόγω μιας πρωτεϊνης που περιέχουν, η οποία ονομάζεται φυτοαιμαγλουτινίνη. Πρόκειται για μια λεκτίνη που υπάρχει και σε άλλες τροφές φυτικής προέλευσης, αλλά βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση στα ωμά κόκκινα φασόλια.
Για να καταστρέψερε αυτήν την τοξίνη, μουλιάστε τα φασόλια για 5 ώρες, ξεπλύντε με νερό και μετά βράστε τα σε φρέσκο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Γάλα
To γάλα που δεν έχει παστεριωθεί είναι επικίνδυνο για την υγεία. Η χαμηλή παστερίωση γίνεται με τη θέρμανση του προϊόντος σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Με τη διαδικασία αυτή, το προϊόν διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής του αξίας, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής σε σχέση με την αποστείρωση ή την υψηλή παστερίωση. Η χαμηλή παστερίωση στο γάλα γίνεται με τη θέρμανση του προϊόντος στους 60°C για 30 πρώτα λεπτά της ώρας ή στους 72°C για 16 έως 20 δευτερόλεπτα. Με αυτή τη διαδικασία σκοτώνονται βακτήρια όπως της σαλμονέλλας, του E.coli και της λιστέριας.

stogiatro.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com