Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

H TELEGRAPH ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που πνίγεται στο χρέος

Αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την υποκρισία των Ευρωπαίων αλλά και του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα φέρνει στο φως η Telegraph.
Αφού πρώτα σημειώνει ότι η Ελλάδα πνίγεται στο χρέος την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ δηλώνει ότι το χρέος είναι σε «εκρηκτικό» μονοπάτι εξηγεί για ποιους λόγους η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.
Η Telegraph θυμίζει όμως ότι παρότι πολλοί ανησυχούν για το επίπεδο του ελληνικού χρέους, υπάρχουν αρκετές ακόμη χώρες στην ΕΕ με υψηλό χρέος στηριζόμενη όχι σε εικασίες αλλά στα στοιχεία της Eurostat.
Συνολικά, υπάρχουν πέντε χώρες με χρέος μεγαλύτερο από το ΑΕΠ τους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ενώ 21 ακόμη έχουν χρέη που ξεπερνούν το 60% του ΑΕΠ, όριο που έθετε η Συνθήκη του Μάαστριχτ που πρόσφατα έκλεισε τα 25 χρόνια ύπαρξης.
«Όπως αναμενόταν, το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το υψηλότερο στην ΕΕ, στο 177% του ΑΕΠ της χώρας. Η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι οι επόμενες πιο χρεωμένες χώρες, με χρέος που φτάνει στο 132% και το 129% του ΑΕΠ αντίστοιχα. Μικρότερο χρέος, σε αντιστοιχία με το ΑΕΠ, είχαν το 2015 η Εσθονία, το Λουξεμβούργο και η Βουλγαρία, κάτω του 30% του ΑΕΠ τους», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.
Το επίπεδο του χρέους σε όλη την ευρωζώνη ήταν στο 90,4% το 2015, υποχωρώντας από το 92% του 2014. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έφτασε από τη «γέννηση» του ευρώ.
Ακόμη αναφέρει ότι εννιά ευρωπαϊκές χώρες κατάφεραν να μειώσουν το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ από το 2012. Τέλος σημειώνει ότι υπάρχουν πέντε κράτη μέλη με χρέη πάνω από ένα τρισ. ευρώ: Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com