Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Νεαρός Αφρικανός πρώτευσε σε διαγωνισμό της Google χωρίς να έχει internet

Ο 17χρονος από το Καμερούν που ξεχώρισε ανάμεσα σε 1.300 άτομα από 62 χώρες
Adtech Ad
Ένας νεαρός Αφρικανός, ο πρώτος από την συγκεκριμένη ήπειρο, είναι ο νικητής του φετινού διαγωνισμού κωδικοποίησης της Google. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην πόλη του είχαν κόψει το internet και χρειάστηκε να μετακομίσει σε συγγενικό σπίτι, 370 χιλιόμετρα μακριά, τότε μάλλον τα πήγε εξαιρετικά καλά.
AdTech Ad
Ο 17χρονος Νιγηριανός Νι Κόλινς Γκμπα μίλησε στο BBC για τη σειρά των εργασιών που χρειάστηκε να ολοκληρώσει στο πλαίσιο του εν λόγω διαγωνισμού, από τον Νοέμβριο μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Με γνώσεις κυρίως από διαδικτυακές πηγές και βιβλία, ο Νι αποφάσισε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ο οποίος αφορά εφήβους ηλικίας 13-17 ετών από όλο τον κόσμο. Φέτος συμμετείχαν περισσότερα από 1.300 άτομα από 62 χώρες.
Μέχρι να κλείσουν οι εγγραφές, ο Νι είχε καταφέρει να ολοκληρώσει 20 εργασίες, που κάλυπταν και τις πέντε κατηγορίες που είχαν καθοριστεί από την Google. Μάλιστα, μία εργασία χρειάστηκε μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια όμως, και μόλις μία μέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας για την τελική υποβολή, το διαδίκτυο "κόπηκε" στο Μπαμέντα, στο βορειοδυτικό Καμερούν.
Πρόκειται για αγγλόφωνη περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια για διακρίσεις, καθώς οι τοπικές γαλλόφωνες αρχές δεν σέβονται την αγγλική γλώσσα ως την επίσημη του Καμερούν. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, η δυσαρέσκεια έχει κλιμακωθεί, με διαδηλώσεις και απεργίες. Η αντίδραση των αρχών ήταν, μεταξύ άλλων, να "κόψει" το διαδίκτυο, θεωρώντας ότι μέσω αυτού γινόταν "διασπορά ψευδών ειδήσεων" και "κακόβουλη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης".
Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Νι ενημερώθηκε ότι ήταν μεταξύ των 34 τελικών επιλογών. Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο όμως δεν θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο. Έτσι πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην πρωτεύουσα της χώρας, την Γιαουντέ, φτάνοντας τελικά στην πρωτιά.
Στόχος του από εδώ και πέρα είναι να τελειώσει το σχολείο στην πόλη του και στη συνέχεια να σπουδάσει σε ένα καλό πανεπιστήμιο ενώ την παρούσα στιγμή προσπαθεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του για την τεχνητή νοημοσύνη και τα νευρωνικά δίκτυα.
news247.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com