Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτός ο χάρτης δείχνει σε τι είναι καλύτερη κάθε χώρα. Και η Ελλάδα ήταν μία έκπληξη

Ο designer, David McCandless, από το Information is Beautiful, μία ομάδα που δημιουργεί infographic και χάρτες βασισμένους σε δεδομένα, δημιούργησε έναν παγκόσμιο χάρτη που ονομάζεται «International Number Ones» (διεθνείς πρωτιές). Στον χάρτη αναφέρεται σε τι είναι καλύτερη η κάθε χώρα, είτε πρόκειται για φαγητό, είτε για αξίες και ιδανικά. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος ο McCandless «κάθε χώρα είναι η καλύτερη σε κάτι». Επίσης, όπως αναφέρει το Modern Met, τονίζει ότι ο χάρτης είναι αποτέλεσμα δεδομένων που έχει συλλέξει. 


Το να είσαι ο καλύτερος σε κάτι είναι σίγουρα κομπλιμέντο. Από την άλλη, σύμφωνα με τον χάρτη στην Ελλάδα είμαστε οι καλύτεροι στο να τρώμε τυριά (κάπως αλήθεια, αλλά σίγουρα όχι ο έπαινος που περιμέναμε). Βέβαια, είναι σίγουρα πρόοδος σε σχέση με τον αντίστοιχο χάρτη που είχαν φτιάξει το 2010 και η χώρα μας δεν ήταν καν μέσα.
Όσον αφορά άλλες χώρες, η Ισπανία έχει την μεγαλύτερη αποδοχή στην LGBT κοινότητα, η Ιρλανδία έχει τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας και ο Καναδάς είναι ο καλύτερος στις προσωπικές ελευθερίες. 
huffingtonpost.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com