Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πώς να προστατεύσετε το κινητό σας από χακάρισμα

Το smartphone σας είναι ένας πραγματικός «θησαυρός» για κυβερνοαπατεώνες: λογαριασμοί e-mail, social media, μηνύματα, τηλέφωνα, ακόμα και συνδέσεις με τραπεζικούς λογαριασμούς, όλα αυτά και πολλά άλλα βρίσκονται σε μια συσκευή που μπορεί -δυστυχώς, εύκολα- να χαθεί ή να κλαπεί.
Οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με το hardware και το software των φορητών συσκευών το γνωρίζουν αυτό και φροντίζουν να σας δίνουν πολλές δυνατότητες ασφαλείας για την προστασία του κινητού σας από... αδιάκριτα ηλεκτρονικά «μάτια». Αν λοιπόν δεν θέλετε να πέσετε θύμα e-απάτης, καλό είναι να κάνετε αυτά τα πράγματα: 
1. Κλειδώστε το κινητό σας με δύσκολο κωδικό ή και με δακτυλικό αποτύπωμα.
2. Μην επιτρέπετε πολλές ειδοποιήσεις στην κλειδωμένη οθόνη σας.
3. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τους virtual βοηθούς (Siri, Google Now, Cortana)
5. Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα ανεύρεσης του κινητού σας.
6. Ενεργοποιήστε (αν υπάρχει) τη δυνατότητα διαγραφής των δεδομένων στο κινητό σας μετά από κάποιο αριθμό αποτυχημένων κωδικών ξεκλειδώματος.
7. Απενεργοποιήστε την αυτόματη σύνδεση σε ανοιχτά δίκτυα WiFi.

topontiki.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com