Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Βόμβα βροχής:Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφηκε στην κάμερα

Η Μητέρα Φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει.

Όλα τα φυσικά φαινόμενα που κρύβει στο μανίκι από καταιγίδες μέχρι ανεμοστρόβιλους, δεν μπορούν παρά να μας εντυπωσιάσουν και να μας κάνουν να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της. Το περασμένο καλοκαίρι, ο φωτογράφος και κυνηγός καταιγίδων, Bryan Snyder, τράβαγε μερικές μακρινές φωτογραφίες μιας καταιγίδας στην Αριζόνα της Αμερικής, όταν κατέγραψε με τον φακό του ένα μοναδικό γεγονός.

Καθώς, η βροχή έπεφτε πάνω από την πόλη, είδε κάτι που ονομάζεται “βόμβα βροχής” να διασκορπίζεται σε όλη την τριγύρω περιοχή. Αυτό που είδε ο φωτογράφος είναι τεχνικά γνωστό ως “μικροξέσπασμα” και συμβαίνει όταν μια στήλη ψυχρού αέρα βυθίζεται ξαφνικά γρήγορα μέσα στη μέση της καταιγίδας.

Αυτό το μοναδικό φαινόμενο συνήθως δεν επηρεάζει εκτάσεις πάνω από 1 ή 1,5 χιλιόμετρα, αλλά ο αντίκτυπος αυτής της στήλης του αέρα και της βροχής που πέφτει στο έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ταχύτητες ανέμου που φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα.

 meteo-news.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com