Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πήγε από τον Καναδά στη Βραζιλία: Εκανε 10.000 χλμ. με τα πόδια [εικόνες]

Μία απόσταση 10.000 χιλιομέτρων από τον Καναδά μέχρι την Βραζιλία, χωρίς παπούτσια, με ένα σακίδιο στην πλάτη και χωρίς καν να έχει ταυτότητα ή διαβατήριο διένυσε ένας άνδρας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τα τελευταία 5 χρόνια.
Ο Άντον Πιλίπα εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Βανκούβερ του Καναδά το 2012, όπου τότε εργαζόταν σε κάποιο ανθρωπιστικό πρόγραμμα και πιθανότητα έπασχε από σχιζοφρένεια. Η οικογένεια του τον έψαχνε επί χρόνια, αλλά είχε εγκαταλείψει τον τελευταίο καιρό τις προσπάθειες.
Ωστόσο, οι ίδιοι έλαβαν το πιο ξαφνικό και ευχάριστο τηλεφώνημα της ζωής τους, όταν ένας αστυνομικός στην Βραζιλία (γεννημένος στον Καναδά) τον εντόπισε να τριγυρίζει βρώμικος, χωρίς παπούτσια σε έναν χωματόδρομο. Πάνω του δεν είχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ποιος είναι, ούτε καν την ταυτότητά του.

Ο αστυνομικός με την βοήθεια διεθνών οργανισμών και πρεσβειών κατάφερε να βρει την οικογένεια του για να τους πει αυτό που περίμεναν τόσα χρόνια να ακούσουν... ότι δηλαδή βρέθηκε ο γιος τους.
Όλη του η οικογένεια, μάλιστα, ταξίδεψε από τον Καναδά στην Βραζιλία για να τον συναντήσει. «Ήμουν έκπληκτος» δήλωσε ο αδερφός του Αντόν Στεφάν στην Daily Mail.

«Είχα πιστέψει πως ήταν νεκρός. Διότι ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την απουσία του. Αλλά κατά βάθος, δεν ήθελα να το πιστέψω. Ήμουν σοκαρισμένος» πρόσθεσε ο Στεφάν.
Ταξίδι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Ωστόσο, το ταξίδι που έκανε ο Αντόν όλα αυτά τα χρόνια μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Ο ίδιος ταξίδεψε από τον Καναδά σε τουλάχιστον δέκα χώρες, μεταξύ άλλων τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία – όλα αυτά χωρίς διαβατήριο και με ελάχιστα ρούχα στην πλάτη του.
Όταν ο αδελφός του ρωτήθηκε τον λόγο που ο αδελφός του έκανε κάτι τέτοιο, ο ίδιος απάντησε πως ο Άντον είχε ένα στόχο... ήθελε να φτάσει στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.
Το αποτέλεσμα ήταν ο Άντον όχι μόνο να φτάσει εκεί, αλλά και να φάει «πόρτα» από τους φρουρούς της βιβλιοθήκης καθώς δεν είχε ταυτότητα. Έτσι ο ίδιος πήγε στη Βραζιλία όπου και βρέθηκε.
Διέσχισε τον Αμαζόνιο ξυπόλυτος
Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον όμως ήταν το πως κατάφερε και έκανε 10.000 χιλιόμετρα, με ελάχιστα λεφτά, χωρίς παπούτσια και πολύ λίγα ρούχα.
Ο ίδιος ανέφερε πως τρεφόταν κυρίως με φρούτα και μούρα, έψαχνε στα σκουπίδια ή έπαιρνε ότι του έδιναν οι ξένοι.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, ο ίδιος είχε μία μικρή τσάντα με αντικείμενα, η οποία εκλάπη κατά την διάρκεια του ταξιδιού του.
Το πιο επικίνδυνο που έκανε στα 5 χρόνια της περιπλάνησης του ήταν πως διέσχισε περίπου 800 χιλιόμετρα μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου, με δηλητηριώδεις αράχνες, φίδια και κροκόδειλους να υπάρχουν εκεί. Ο ίδιος βέβαια βγήκε ζωντανός από κει, αλλά έχασε όλα του τα νύχια.
Παρά τις αναποδιές του όμως, ο τολμηρός άντρας αποτίμησε θετικά το ταξίδι του. «Έλαβα περισσότερη γενναιοδωρία, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Ποτέ δεν ένιωσα μόνος. Είχα πολλά να σκεφτώ, όλα αυτά τα χρόνια. Κοιμόμουν στην ύπαιθρο. Είναι τελικά πολύ απλό να ζεις, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα» ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: iefimerida.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com