Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τα απίθανα πρώτα προϊόντα πασίγνωστων εταιρειών

Πόσο άλλαξαν με το πέρασμα των χρόνων οι σημερινοί κολοσσοί
Πήραν το ρίσκο να ξεκινήσουν κάτι από το μηδέν, ή να κάνουν το γενναίο επόμενο βήμα προσφέροντας εντελώς νέα και καινοτόμα για την εποχή τους προϊόντα.
AdTech Ad
Σήμερα οι εταιρείες αυτές είναι μεγαθήρια στον τομέα τους, πουλώντας εκατομμύρια προϊόντα τους κάθε χρόνο και εισπράττοντας ιλιγγιώδη ποσά από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.
Τα χρόνια της «αθωότητες» για όλες αυτές τις εταιρείες είναι μακριά, όμως οι ίδιες οι επιχειρήσεις δεν ξεχνούν από πού και με ποιον τρόπο ξεκίνησαν.
Δείτε το κι εσείς:

TOYOTA

Η ραπτομηχανή Toyota HA-1 που κατασκευάστηκε το 1946 αποτέλεσε το πρώτο ολοκληρωμένο προϊόν της γιαπωνέζικης εταιρείας, η οποία ξεκίνησε επιδιορθώνοντας μηχανές σε εργοστάσια νηματουργίας και ύφανσης. Μερικά χρόνια αργότερα έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη.

RENAULT

Το Renault Voiturette 1CV του 1898 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον Louis Renault. Το πρώτο μοντέλο πουλήθηκε σε φίλο του πατέρα του ενώ το ίδιο βράδυ πουλήθηκαν ακόμη 12 αυτοκίνητα. Η τελική του ταχύτητα στο δρόμο έφτανε τα 32 χλμ/ώρα.


LEGO

Τα πασίγνωστα Lego δεν ήταν πάντα πλαστικά. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο ξεκίνησε φτιάχνοντας ξύλινα παιχνίδια. Στην ιστορική φωτογραφία του 1932 φαίνονται ορισμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας με τα πρώτα της προϊόντα.

LAMBORGHINI

Στο άκουσμα του ονόματος Lamborghini το μυαλό όλων πάει αμέσως στα πανάκριβα και πανέμορφα σπορ αυτοκίνητά της. Κι όμως. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε φτιάχνοντας… τρακτέρ! Ήταν το Lamborghini Carioca του 1948. Όταν όμως εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Enzo Ferrari, τα πάντα άλλαξαν και για την Lamborghini.

INTEL

Η Intel είναι σήμερα ένας από τους κυρίαρχους παίκτες στα υπολογιστικά συστήματα. Το 1969 δημιούργησε το 3101 Schottky TTL, τη διπολική 64-bit στατική μνήμη τυχαίας προσπέλασης. Τι κατάφερε; Να διπλασιάσει τις ταχύτητες των συστημάτων εκείνης της εποχής.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΣΤΟ FORTUNE GREECE

Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com