Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Η αναγνωρισιμότητα και το κόκκινο χαλί

Του Δημήτρη Νίκογλου

Η αναγνωρισιμότητα λειτουργεί όπως το λάδι στον μεντεσέ, ανοίγει την πόρτα ευκολότερα και χωρίς να τρίζει.
Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω και αυτούς τους γνωστούς αγνώστους που ανοίγουν τις πόρτες αθόρυβα, με επιμονή, με αφοσίωση και χωρίς καν να χρειαστεί το λάδι στον μεντεσέ.
Το να σου ανοίγουν τις πόρτες λόγο του γνωστού σου προσωπείου και να σου έχουν στρωμένο κόκκινο χαλί δεν είναι κακό, κακό είναι όταν κλείνεις με δόλιο τρόπο τις πόρτες σε ανθρώπους με πάρα πολλά προσόντα, λόγο του όχι και τόσο γνωστού προσώπου τους.
 Ίσως να μην έχουμε εξευρωπαιστεί όσο θα έπρεπε. 
Να σας ρωτήσω: Με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από το αστεράκι που έχει 
προστεθεί στην σημαία της Ενωμένης Ευρώπης, τι άλλο έχει αλλάξει στην Ελλάδα;
Τίποτα απολύτως θα 'λεγα, και δεν επιρρίπτω ευθύνες σε κανέναν παρά μόνον σε μας τους ίδιους.
Πρόσφατα ήμουν σε μια υπηρεσία που καρτερικά περίμενα την σειρά μου, όταν έφτασα στο γκισέ με προσπέρασε κάποιος κύριος με ένα νεύμα που του έκανε ο υπάλληλος και εξυπηρετήθηκε γρηγορότερα. Εκ των υστέρων έμαθα το πως και το γιατί .....
Ο γνωστός του γνωστού, αυτά ζούμε.
Οι συμπεριφορά μας, η καθημερινότητά μας και ο τρόπος με τον οποίο συναναστρεφόμαστε, είναι τα πρώτα που χρήζουν αναθεώρησης αν θέλουμε να λεγόμαστε Ευρωπαίοι, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι .
Είσαι γνωστός δημοσιογράφος, ηθοποιός, παρουσιαστής, ή δικηγόρος, κάνεις την δουλεία σου γρήγορα και αποτελεσματικά διότι η αναγνωρισιμότητά σου ανοίγει όλες τις πόρτες.
Είσαι βουλευτής, υπουργός ή κάθε λογής κυβερνητικός αυλοκόλακας, δεν χρειάζεται να πας πουθενά, με την ανάγνωση του ονόματός σου και της ιδιότητάς σου τα κάνεις όλα δια τηλεφώνου.
 - Ελλάς το μεγαλείο σου.
Το να είσαι γνωστό δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο από το κοινωνικό σύνολο, δεν έχει τίποτα το επιλήψιμο, η ένστασή μου είναι στο όταν την αναγνωρισιμότητά σου  την εκμεταλλεύεσαι εις βάρος του υπολοίπου της κοινωνίας που ζεις.

Κανείς δεν γεννήθηκε γνωστός και αναγνωρίσιμος, σκαρφαλώνοντας φτάνεις στα απόκρημνα, ανεβαίνοντας φτάνεις στα ψηλά ποτέ κατεβαίνοντας.. 
Η αναγνωρισιμότητα μπορεί να σου ανοίγει πόρτες, μπορεί να σου στρώνει κόκκινα χαλιά, μπορεί να είναι το σκαλοπάτι προς την επιτυχία, μα η διαδρομή σου είναι που σε καταξιώνει.

Blogger Dimitris Nikogloy
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com