Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δωρεάν Ιανουάριος: Τα καλά νέα του μήνα

της Ηρώς Κουνάδη

Το 2017 μας κάνει ποδαρικό με ξεναγήσεις στην Αθήνα, μεγάλες συναυλίες αγαπημένων ελληνικών συγκροτημάτων, ολόφρεσκες ενδιαφέρουσες ταινίες, σπουδαίες εικαστικές εκθέσεις και όλα αυτά τα ωραία εντελώς δωρεάν. Διαλέξτε… πού θα πρωτοπάτε.

Οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν
Από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι τον Μάρτιο

Οι πολύ αγαπημένες μας δωρεάν ξεναγήσεις στις γειτονιές, τα αξιοθέατα και την Ιστορία της πόλης επιστρέφουν, με δηλώσεις συμμετοχής που πραγματοποιούνται πλέον μόνο ηλεκτρονικά εδώ (αντίο για πάντα, τηλεφωνικό χάος). Οι υπέροχες ξεναγοί-εθελοντές αναλαμβάνουν να μας μυήσουν, μεταξύ άλλων, στα μυστικά του Ολυμπιείου και του Καλλιμάρμαρου, του Μουσείου της Ακρόπολης, των βυζαντινών εκκλησιών της Αθήνας, του Κεραμεικού, των μνημείων της Πλάκας, της Αθηναϊκής Τριλογίας και της Ακαδημίας Πλάτωνος. Το αναλυτικό πρόγραμμα, και οι δηλώσεις συμμετοχής, εδώ.

Η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ
Φουαγέ της Κεντρικής Σκηνής (Υποδοχή) της ΕΛΣ
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 20.00

Η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, κάνει "ποδαρικό" στο φουαγέ του νέου κτηρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με μια υπέροχη πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Με συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η ιδιαιτέρως δραστήρια Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα Σούμπερτ, Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, όπως η «Άγια Νύχτα», καθώς και Χριστουγεννιάτικους ύμνους.

…Και ο υπόλοιπος Ιανουάριος στο ΚΠΙΣΝ

Οι δωρεάν εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζονται και τον Ιανουάριο, και είναι όπως πάντα σούπερ ενδιαφέρουσες: Ξεναγήσεις στο αριστουργηματικό πάρκο και τα κτίρια του Renzo Piano, μαθήματα και εργαστήρια για τα πιτσιρίκια (από τα οποία ξεχωρίζει το Πιάνο Δαπέδου στο Πάρκο) αλλά και για ενήλικες (όπως τα εργαστήρια κηπουρικής και τα μαθήματα tango και swing), jazz συναυλίες όπως αυτή των Singularity Project την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 20.30, music escapades με συναυλίες κορυφαίων συγκροτημάτων όπως οι The Callas το Σάββατο 14/01 στις 21.00 και των Acid Baby Jesus το Σάββατο 28/01 την ίδια ώρα, προβολές ταινιών όπως το Hail Caesar του 2016 με τον George Clooney το Σάββατο 28/01 στις 19.30, και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Η Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν στο Μέγαρο
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 20.30

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στις 8.30μ.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια Χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, με τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών και σολίστ τους Αντωνία Καλογήρου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο σοπράνο), Αντώνη Κορωναίο (τενόρος), Τάσο Αποστόλου (βαθύφωνος).

Φυλακισμένη στο Θέατρο Εμπρός
Ρήγα Παλαμήδη 2 Ψυρρή
Παρασκευές και Σάββατα 6-7, 13-14, και 20-21 Ιανουαρίου, στις 21.00

Η ομάδα Συντεταγμένοι σερβίρει 2 "σφηνάκια" στη μνήμη των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε: "Μια γυναίκα μόνη" και "Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλλω". Η παράσταση «Φυλακισμένη» παρακολουθεί δύο γυναίκες στην ίδια ηλικία, στην ίδια εποχή. Φυλακισμένες και οι δύο. Η μία στο διαμέρισμά της κάπου στην Ιταλία, η άλλη σ' ένα λευκό κελί στο Στάμχαϊμ. Σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Τατιάνα Σκανάτοβιτς. Λεπτομέρειες εδώ.

Cuba linda στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41, τηλ.: 210 3634000
Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στις 20.30

Ο καθηγητής jazz πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας Παντελής Μπενετάτος, με μακρά θητεία στο είδος (μέλος των Tierra Brava και Palenque all stars band, συμπράξεις με πολύ γνωστούς μουσικούς του είδους: Ray De La Paz, Manuel Orza, Cristoval Larrinaga, Xavier Padilla) μας καλεί σε ένα ταξίδι στον υπέροχο μουσικό κόσμο της Καραϊβικής. Από την Κούβα και το Puerto Rico, στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο. Από το Danzón, το son και το bolero, στην latin jazz των Dizzy Gillespie και Chano Pozo.

Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά
Στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι)
Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου, Δευτέρα-Παρασκευή 12:00-21:00, Σάββατο 10:30-14:30
Ξεναγήσεις για το κοινό τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 18:00 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 12:30

Το 1971, στην γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, ο Γιώργος Ζογγολόπουλος εγκαινίασε ένα νέο κεφάλαιο στην καλλιτεχνική του πορεία παρουσιάζοντας την πρωτοποριακή έκθεση «Κινητική Τέχνη». Σήμερα, 45 χρόνια μετά, η επέτειος αυτή γίνεται αφορμή για μια αφιερωματική έκθεση με έργα σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών και ζωγράφων, γύρω από έναν πυρήνα πρωτότυπων έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Στην έκθεση, που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, παρουσιάζονται έργα των: Γιάννη Αδαμάκου, Κώστα Ανανίδα, Ανδρέα Αραπάκη, Νανάς Βέττα, Μάριου Βουτσινά, Μάρκου Γεωργιλάκη, Γιώργου Γυπαράκη, Λένας Ζευγαρίδου, Γιώργου Λάππα, Σπύρου Λισγάρα, Αφροδίτης Λίτη, Βαρβάρας Μαυρακάκη, Στέλλας Μελετοπούλου, Λίνας Μπέμπη, Χάρη Ναζλίδη, Στέλιου Παναγιωτόπουλου, Άρτεμις Παπαδήμα, Χαράς Πλατάκη, Στέφανου Σουβατζόγλου, Κωστή (Τριανταφύλλου), Ριχάρδου Φώσκολου και Γιώργου Χουλιαρά σε εικαστικό διάλογο με επιλεγμένα έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

in2life.gr 
Συνέντευξη τύπου με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων(ΕΦΚΑ) παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Στέλλα Βρακά και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων(ΕΦΚΑ) ξεκίνησε και επίσημα την λειτουργία του την 1η Ιανουαρίου 2017 και αποτελεί το επιστέγασμα συντονισμένης προσπάθειας των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των διοικήσεων και των εργαζομένων στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Στον ΕΦΚΑ μεταφέρονται και οι 8.642 εργαζόμενοι από τους 9 Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, με το ενιαίο ταμείο να συμπεριλαμβάνει 4,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Στόχος της σύστασης του ΕΦΚΑ είναι η καταπολέμηση των παθογενειών του παρελθόντος, όπως η γραφειοκρατία, η πολυνομία και οι ανισότητες, με εργαλεία την θέσπιση ενιαίων, δίκαιων κανόνων για όλους στη βάση των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, και την παροχή υπηρεσιών ποιότητας για τους ασφαλισμένους, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και του υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού. Για την ενημέρωση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία ο τηλεφωνικός αριθμός 1555, και η ιστοσελίδα www.efka.gov.gr, η οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, ώστε οι πολίτες να έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες, πληροφορίες και αιτήσεις. Παράλληλα, τα σημεία εξυπηρέτησης των φορέων θα συνεχίσουν να λειτουργούν για την ομαλή μετάβαση και εξοικείωση των ασφαλισμένων στις σύγχρονες μηχανογραφικές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενώ ιδρύονται σταδιακά τα πρώτα 11 Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ), ώστε να ασκούν δίκαιο και εντατικό έλεγχο για την ανασφάλιστη εργασία.

ΠΗΓΗ: http://www.diorismos.gr/dhmosia-dioikhsh/26953/se-leitoyrgia-o-tilefonikos-arithmos-1555-kai-to-wwwefkagovgr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com