Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΟΑΕΔ: Έρχεται κανονισμός υποχρεώσεων με… ποινές για ανέργους!

Του Βασίλη Αγγελόπουλου 
Τη δημιουργία κανονισμού υποχρεώσεων για ανέργους, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Η σχετική πρόταση κατατέθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Οργανισμού και συμφωνήθηκαν οι βασικές παράμετροι του συγκεκριμένου κανονισμού. 
Ουσιαστικά, θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων από κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τους ανέργους και θα εξετάζεται εάν τους τηρούν. 
Για παράδειγμα, στον κανονισμό θα υπάρχει η υποχρέωση των ανέργων να γνωρίζουν πότε πρέπει να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους ή να ελέγχουν το χρονικό διάστημα που θα δικαιούνται κάποιας μορφής επίδομα από τον ΟΑΕΔ. 
Μάλιστα, η διοίκηση του Οργανισμού προσανατολίζεται να επιβάλλει έως και ποινές για όσους ανέργους δεν ενεργοποιούνται στο σκέλος της αναζήτησης εργασίας. 
Ποινές που σε ακραίες περιπτώσεις θα μπορούν να είναι είτε η απώλεια της κάρτας ανεργίας, είτε ακόμα και του επιδόματος για κάποιο χρονικό διάστημα. 
Ο συγκεκριμένος κανονισμός, βασίζεται σε ανάλογες προσπάθειες που έχουν γίνει στην ΕΕ και υπενθυμίζουν στους ανέργους ότι, εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις. 
Την παραπάνω πρόταση, καλείται να αποδεχτεί, στο σύνολό της ή εν μέρει, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θεσμοθετώντας ανάλογα.

www.dikaiologitika.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.


grizosgatos.blog@gmail.com