Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Απίστευτα 'κρυφά' μέρη που ίσως δεν γνωρίζατε ότι ανήκουν στην Ευρώπη

Ανακαλύψετε τα πιο «σκοτεινά» σημεία στο χάρτη της ΕΕ (Pics) 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τεράστιο πολιτικό όργανο που εκτείνεται σε 28 κράτη-μέλη και έχει πληθυσμό άνω των 510 εκατ. πολιτών.
Οι κύριες χώρες που την αποτελούν είναι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία (μέχρι να αποχωρήσει από την ΕΕ), με πιο πρόσφατες προσθήκες αυτές της Κροατίας, της Ρουμανίας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Ωστόσο, η ΕΕ διαθέτει ορισμένα «κρυφά εδάφη», τα οποία είναι άγνωστα στην πλειοψηφία των ανθρώπων.
Παρακάτω ανακαλύψετε τα πιο σκοτεινά σημεία στο χάρτη της ΕΕ.:

ΡΕΥΝΙΟΝ

Ένα ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης, το οποίο αποτελεί την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΜΑΓΙΟΤ

Ένα γαλλικό έδαφος στα ανοικτά των ακτών της Μοζαμβίκης με πληθυσμό 212.645 κατοίκους. Στις 29 Μαρτίου του 2009, οι κάτοικοι τάχθηκαν υπέρ σε δημοψήφισμα της πρότασης να μετατραπεί το νησί σε υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας κι έτσι η Μαγιότ έγινε επίσημα γαλλικό διαμέρισμα στις 31 Μαρτίου 2011.

ΚΑΝΑΡΙΕΣ ΝΗΣΟΙ

Ίσως η πιο γνωστή επικράτεια της ΕΕ σε αυτή τη λίστα είναι τα Κανάρια νησιά. Aποτελεί αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας, ενώ είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες, και ιδιαίτερα τα νησιά Τενερίφη, Λανθαρότε και Γκραν Κανάρια. 


Δείτε τα υπόλοιπα "κρυφά μέρη" στο Fortune Greece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com