Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

10 τροφές που δεν ήξερες ότι σε διατηρούν χορτάτη για ώρες!

Ένας λόγος που μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σου αυτές τις πληροφορίες είναι γιατί η κουζίνα μας περιέχει πολλές τροφές που δεν γνωρίζουμε πόσο σημαντικές είναι για την απώλεια βάρους. Ο δικός μου ρόλος λοιπόν, είναι να σε ενημερώνω με όλα όσα μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος της δίαιτάς σου και όλα εκείνα που θα διατηρούν τη σιλουέτα σου σε φόρμα. Για παράδειγμα, παρακάτω θα βρεις 10 προϊόντα που σίγουρα υπάρχουν στο ψυγείο ή στα ντουλάπια σου και έχουν την ιδιότητα να μας διατηρούν χορτάτες για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει πως τέλος τα τσιμπολογήματα, οι ατασθαλίες και οι υπερφαγείες... και όλα αυτά τρώγοντας τα συγκεκριμένα magic foods!
Εσύ λοιπόν ξέρεις ποια είναι αυτά; Κάνε schroll down και μάθε!

Σολομός
Εκτός του ότι περιέχει Ω3 λιπαρά οξέα, είναι μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Αυτό που δεν ήξερες όμως είναι ότι τα Ω3 λιπαρά οξέα αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και μπορούν να μας κρατήσουν μακριά από τα τσιμπολογήματα. Πηγές άντλησης των λιπαρών οξέων είναι επίσης τα θαλασσινά, το τοφού, οι ξηροί καρποί και τα αυγά.
 

Φασόλια

Είναι πλούσιες πηγές πρωτεϊνών και φυτικών ινών και περιέχουν λίγες θερμίδες. Ένταξέ τα στη σαλάτα σου ή σαν συνοδευτικό στο κρέας σου και θα νιώθεις πλήρης για αρκετή ώρα.

Ξύδι
Μελέτες έχουν δείξει ότι το ξύδι διατηρεί γεμάτο το στομάχι για αρκετές ώρες, όταν συνοδεύει τα κυρίως πιάτα μας. Επίσης, πολλοί άνθρωποι ορκίζονται στις ιδιότητές του, καθώς προσφέρει πολλές βιταμίνες και βοηθάει στην πέψη, φέρνοντας επίπεδο αποτέλεσμα στην περιοχή της κοιλιάς.
 

Λεμόνι

Τρώγοντας κάτι ξινό βοηθάς το σώμα σου να παραμείνει μακριά από του γλυκούς πειρασμούς. Επιπλέον, ο χυμός λεμονιού περιέχει πηκτίνη, ένα είδος φυτικών ινών που βοηθούν στην πέψη και στην απώλεια βάρους.

Καφές
Μελέτες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη καταστέλλει την όρεξή μας για μικρό χρονικό διάστημα.
 


Γιαούρτι
Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και ένα από τα μυστικά για καύση λίπους. Μπορείς να το καταναλώσεις για πρωινό σε συνδυασμό με βρώμη και να διατηρήσεις το στομάχι σου γεμάτο για ώρες.

Αυγά Ακόμα μια πηγή πρωτεΐνης, που σύμφωνα με μελέτες βοηθάει στον έλεγχο της πείνας και στη σωστή υγεία των μυών.


Μπαχαρικά
Σύμφωνα με μελέτες, η κατανάλωση μπαχαρικών διατηρεί το στομάχι πλήρες για περισσότερη ώρα και αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό. Πρόσθεσε στα φαγητά σου πιπέρι, πάπρικα, κάρυ και απόφυγε την κατανάλωση αλατιού.

Μήλα Ένα φρούτο με πολλές φυτικές ίνες και αρκετή ποσότητα νερού που βοηθούν το στομάχι να μένει γεμάτο για ώρες. Μια ακόμα τροφή που περιέχει πηκτίνη, μια ουσία που βοηθάει στην πέψη και στην απώλεια βάρους.


Μέντα
Η μυρωδιά της μέντας δεν προκαλεί μόνο ηρεμία στα νεύρα, αλλά λειτουργεί και σαν κατασταλτικό της όρεξης. Μπορείς να το προσθέσεις στο τσάι σου ή ακόμα και στις σαλάτες σου.
tlife.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com