Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Βέλιος, ο δημοσιογράφος που έζησε το θάνατό του~Πέθανε το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 63 ετών

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Κυριακής, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος. Το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο που αντιμετώπιζε, ενώ πριν από λίγες μέρες νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια για να δυναμώσει ο οργανισμός του που είχε καταπονηθεί από τη νόσο. Εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη 31 Αυγούστου και πήρε εξιτήριο το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.
Ο Αλέξανδρος Βέλιος πέθανε το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 63 ετών. Πριν πεθάνει άφησε δύο επιστολές.
Στη μια έκανε αναφορά για το πως επιθυμούσε να γίνει η κηδεία του και στην άλλη ανακοίνωνε ο ίδιος το θάνατό του. Και οι δύο επιστολές είναι ιδιόχειρες για να μην αμφισβητηθεί το περιεχόμενό τους από κανέναν.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στο Α΄ νεκροταφείο.
Ο γνωστός δημοσιογράφος έδωσε χθες τέλος στη ζωή του, με μη υποβοηθούμενη ευθανασία.
«Αποφάσισα απόψε να δώσω στη ζωή μου το τέλος που μου ταιριάζει.. Έζησα με αξιοπρέπειεα. με αξιοπρέπεια αποφάσισα και να πεθάνω. Ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους που δεν τους έδωσα την ευκαρία να μου κλείσουν τα μάτια... Φεύγω πλήρης».

7c516abbfdfafdf1bbd023d38924f486 4170dee403d22c0384d24955484075dc
Ο Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14-5-1953. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι και με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με την συγγραφή δεκάδων βιβλίων και τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΒΡΑΔΥΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ) και περιοδικά (ΑΓΟΡΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ).
Στην εποχή της τηλεόρασης διετέλεσε διευθυντής στους ραδιοσταθμούς Κανάλι 1 του Πειραιά (1986-87) και ΚΑΝΑΛΙ 15 (1988-1990). Επίσης υπήρξε τηλεοπτικός παρουσιαστής-παραγωγός στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΑΝΑΛΙ 5, ΕΧΤRΑ, ALTER, πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού KONTRA και υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων MicroMEGA στις εκδόσεις ΡΟΕΣ/PRINTA.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsbeast.gr και στο ερώτημα γιατί επιλέγει την ευθανασία από την αυτοκτονία είναι σαφής: «Είμαι θαρραλέος σε σχέση με τις ιδέες, αλλά δειλός σε ό,τι έχει να κάνει με τη βία και το σωματικό πόνο».
Επιθυμία του είναι να αποφύγει μία μάχη, η οποία θα τον καθήλωνε για μήνες στο κρεβάτι.
«Δεν είμαι υπέρ της ευθανασίας. Είμαι υπέρ του δικαιώματος να μπορεί κανείς να επιλέξει πώς και πότε θα πεθάνει» έλεγε με νόημα.
Μάλιστα από τη στιγμή που έμαθε ότι πεθαίνει λόγω του καρκίνου αφιέρωσε πολλές ώρες από τον λίγο χρόνο που του έμενε για να γράψει ένα βιβλίο για την ευθανασία. «Εγώ και ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου.
newsbeast.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com