Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Aκρόπολης μετά την τουρκοκρατία

Η παραπάνω φωτογραφία είναι η παλαιότερη φωτογραφία που σώζεται ως σήμερα από την κατεστραμμένη Αθήνα επί τουρκοκρατίας.
Το υλικό ανήκει στον Josepf-Filibert Girault de Prangey ο οποίος ξεκίνησε από ζωγράφος αλλά τον κέρδισε η τέχνη της φωτογραφίας που διδάχτηκε από τον εφευρέτη της Δαγκεροτυπίας Louis Daguerre. Τραβήχτηκε από τον Λόφο των Νυμφών και το Αστεροσκοπείο το 1842.
Athens-Omonoia_-1858-545x400
Οι περιγραφές για την Αθήνα εκείνης της εποχής είναι αποκαρδιωτικές. Ο εκ των Αντιβασιλέων Georg Maurer, που έφθασε στην Αθήνα το 1833 κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης του Όθωνα, έγραφε: «Η Αθήνα που πριν απ’ τον Απελευθερωτικό Πόλεμο αριθμούσε 3.000 περίπου σπίτια, τώρα δεν είχε ούτε 300. Τα άλλα είχαν μεταβληθεί σ’ έναν άμορφο σωρό από πέτρες».
Parthenon_on_the_Acropolis_Athens_1842-400x311
Athènes-1869-photo-Paul-Baron-des-Granges-325x400
Για πρώτη φορά στο φως η πρώτη φωτογραφία της Aκρόπολης μετά την τουρκοκρατία…
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com