Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!

Χτίζεται από το μηδέν στην αμμώδη ακτογραμμή του Κατάρ, ως πρότυπο αστικής ανάπτυξης και «οικοδέσποινα» του τελικού στο Μουντιάλ 2022. Σήμερα δεν είναι παρά μία αμμώδης έκταση 72,5τ.χλμ. κατά μήκος της ακτογραμμής του Κατάρ, στον Περσικό, πάνω στην οποία επικρατεί κατασκευαστικός «οργασμός». Κι όταν με το καλό αυτός τελειώσει -υπολογίζεται κοντά στο 2019- στη θέση της ερημικής αυτής περιοχής θα βρίσκεται πια μια πόλη-πρότυπο για τα αστικά κέντρα του μέλλοντος, η Lusail.
Στα κατασκευαστικά σχέδια βρίσκονται ένα επιχειρηματικό κέντρο όπου θα δεσπόζουν 4 ουρανοξύστες 75 ορόφων ο καθένας και θα το πλαισιώνουν 5στερα ξενοδοχεία, μια συνοικία αναψυχής με επίκεντρο το υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο Marina Mall -ένας ναός του εμπορίου, έκτασης 55.742 τ.μ., που σε όψη θα θυμίζει φαράγγι της ερήμου, αλλά θα έχει καταρράκτες και βενετσιάνικου τύπου κανάλια- μία λιμνοθάλασσα, τέσσερα νησιά, δύο μαρίνες, δύο γήπεδα γκολφ, ένας ζωολογικός κήπος, ένα νοσοκομείο και κατοικίες που θα μπορούν να στεγάσουν περίπου 250.000 ανθρώπους. Όμως, το «πετράδι» σε αυτό το «στέμμα» του αμύθητου πλούτου των πετροδολαρίων θα είναι ένα γήπεδο 86.000 θέσεων, που θα περιτριγυρίζεται από τάφρο και θα φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ του 2022.
perierga.gr - Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!
perierga.gr - Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!
perierga.gr - Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!
perierga.gr - Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!
perierga.gr - Lusail: Μια πόλη από το πουθενά!perierga.gr
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com