Εναλλακτική ενημέρωση

Νέα,ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κιμάς από κρέας αλόγου και στην Ελλάδα!Η εταιρεία που εμπλέκεται στο διατροφικό σκάνδαλο προμηθεύει και τη χώρα μας

Κιμάς από κρέας αλόγου και στην Ελλάδα!
Και στην Ελλάδα φαίνεται πως εξαπλώνεται το διατροφικό σκάνδαλο με τον κιμά που βρέθηκε μολυσμένος με κρέας αλόγου. Η ιρλανδική εταιρεία που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου έχει, σύμφωνα με τον Ιρλανδό υπουργό Τροφίμων, πελάτες στη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Γιβραλτάρ.
Η εταιρεία αναγκάστηκε από τις αρχές να σταματήσει την παραγωγή ωστόσο ποσότητες που θεωρούνται ύποπτες έχουν ήδη εξαχθεί στις παραπάνω χώρες, συνεπώς και στη χώρα μας.
Στο μολυσμένο κιμά έχει βρεθεί DNA αλόγου σε ποσοστό έως και 75%.
Το όνομα της εταιρείας που φέρεται υπεύθυνη για το σκάνδαλο είναι σύμφωνα με το βρετανικό Guardian, η Rangeland Foods με έδρα την πόλη Monaghan.
Ποσότητες του μολυσμένου κιμά έχουν βρεθεί σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.  
Σε επικοινωνία του news.gr με τον ΕΦΕΤ, οι ιθύνοντες του Οργανισμού τόνισαν ότι δεν έχουν γνώση του ζητήματος και θα επιληφθούν άμεσα.
Σύμφωνα πάντως με την ιρλανδική εταιρεία παραγωγής, οι ποσότητες του μολυσμένου κρέατος δεν έχουν φτάσει στους καταναλωτές ενώ ειδοποιήθηκαν αμέσως οι ιρλανδικές αρχές. Ωστόσο ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι αφού η εταιρεία -σύμφωνα με ισχυρισμούς της- δεν έδωσε στην κατανάλωση το κρέας με κιμά αλόγου, πώς γίνεται και ποσότητες τέτοιου κρέατος εντοπίστηκαν στη βρετανική εταιρεία λιανικής Tesco.
news.gr 
Share on Google Plus

About grizos gatos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

twitter

Πνευματικά δικαιώματα

Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποια δημοσίευση ή έχει δικαιώματα σε άρθρο ή φωτογραφία, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει μαζί μας, προς επίλυση του θέματος στο παρακάτω e-mail.
Ευχαριστούμε.

grizosgatos.blog@gmail.com